Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чергове засідання виконавчого комітету провів сьогодні Коропський селищний голова Володимир Куніцин

Дата: 29.04.2022 21:23
Кількість переглядів: 305

За результатом ухвалені рішення з 12 питань. А саме:

Погоджені зміни до Програми забезпечення надання послуг з водопостачання та водовідведення

40 тисяч виділяється для погашення заборгованості КП «Вода» по електроенергії. Заборгованість з’явилася тому, що через війну деякі установи (а особливо це стосується школи) не працюють, тому доходи підприємства значно знизились.

У новій редакції затверджено Програму створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків

Додали 860 літрів дизпалива та 17 літрів бензину, що витрачені на довезення внутрішньо переміщених осіб на реєстрацію у ЦНАП.

Затвердили Програму забезпечення проведення заходів і робіт з мобілізаційної підготовки місцевого значення, мобілізації та територіальної оборони Коропської селищної ради на 2022 рік

Програма розроблена за зверненням Першого відділу Новгород-Сіверського центру комплектування та соціальної підтримки (раніше – військкомату).

Загальний обсяг фінансових ресурсів програми – 500 тисяч гривень. Кошти потрібні для забезпечення транспортними послугами, придбання паливно-мастильних матеріалів, комунальних послуг, харчування, придбання форменного одягу роті охорони (це підрозділ ЗСУ, створений при військкоматі).

Внесли зміни до бюджету на поточний рік.

Перерозподілили видатки: зменшили їх по програмі «Поліцейський офіцер громади» (на 100 тисяч) і по програмі «Громадське бюджетування» (на 100 тисяч) – і збільшили на Програму забезпечення проведення заходів і робіт з мобілізаційної підготовки місцевого значення, мобілізації та територіальної оборони Коропської селищної ради на 2022 рік, про яку йшлося вище.

Підтримали заяву про взяття на квартирний облік жителя громади – лікаря, який уже кілька років працює в Коропській ЦЛ, винаймає в Коропі житло, бо не має власного

− Нам треба купувати квартири не тільки тим лікарям, які приїжджають,  а і своїм. При найпершій нагоді, якщо у нас буде можливість, ми цього лікаря обов’язково повинні забезпечити житлом, − прокоментував голова.

Також виконком вирішив наступне:

  •  надав відділу культури і туризму дозвіл на передачу в оренду  житлових приміщень;
  • надав згоду відділу освіти на передачу продуктів харчування у стаціонарні відділення терцентру (харчі завезли, але не використали, бо з початком війни діти перейшли на дистанційне навчання);
  • надав згоду на передачу паливно-мастильних матеріалів з Новгород-Сіверської районної військової адміністрації Коропській селищній раді (2839 кг дизпалива). Пальне буде передане для потреб КП «Благоустрій».

І розглянув три звіти за минулий рік: про виконання Плану (Програми) соціально-економічного розвитку громади, про виконання селищного бюджету і витрачання коштів резервного фонду.

А останнім питанням  виконком вперше прийняв звернення щодо достовірності подання інформації про посадових осіб Коропської селищної ради − до Новгород-Сіверського районного відділу поліції й Новгород-Сіверського міжрайонного відділення Управління Служби Безпеки України.

Питання виникло через інформацію, яка днями була опублікована в мережі «Фейсбук»: нібито голова громади давав старостам вказівку зняти державні прапори.

− Якщо пишуть про посадових осіб, що вони не так ходять, не так їздять, чи неправильне рішення прийняте – це одне питання. Коли пишуть про посадову особу, що вона надала вказівку зняти державну символіку − вважаю, що це, принаймні, треба перевірити. Якщо посадовець надав таку вказівку − він повинен відповідати. Якщо хтось дезінформує – відповідати повинна людина, яка це пише.

Або ж – пишуть, що 24.04 готові були привезти дві машини зброї у Короп, а я відмовився.  Ну по-перше, я  не маю такий повноважень. По-друге – зі мною цю тему ніхто не обговорював.

Говорять – селищна рада 2 тижні не працювала. Але коли почалась війна −  голова, заступник, секретар, були постійно на роботі… Ми організували тут цілодобове чергування. Ніхто з нас не ховався. Комунальні, медичні, соціальні заклади на території громади не припиняли роботу,  всі ці служби працювали, − прокоментував звернення Володимир Куніцин.

Засідання завершили обговоренням питань життя громади.

Старостам голова доручив дбати про санітарний стан у населених пунктах, особливо звертати увагу на кладовища.

Йшлося й про справи місцевого хлібозаводу. Коли почались бойові дії, наша  громада із заводом на території мала свій хліб, хоча для деяких інших громад навіть це було розкішшю…. Щоденно його тоді випікали 3 тонни. Зараз у громаду знову завозять  продукцію з інших громад, через це об’єми випікання впали до 700 кілограмів. Як сказала голова споживспілки Світлана Ковтун, завод зараз у критичній ситуації, і якщо постане питання про закриття хлібозаводу – він зупиниться, але тбільше вже ніколи не запуститься.

 Саме тому і вона, і голова громади просять за можливості підтримувати свого виробника.

− Ніхто не закликає до порушення конкуренції.  Я розумію, що ринкова економіка… Але ми повинні усвідомлювати, що закрити завод − найлегше. А що ми будемо робити потім? – насамкінець зауважив Володимир Куніцин.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь