A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Невимовного болю завдала сьогоднішня страшна звістка

Дата: 06.04.2022 21:24
Кількість переглядів: 625

Фото без описуВід отриманих ран у бою під Харковом загинув наш земляк, 27-річний коропчанин ЯРОСЛАВ ЛОПАТКО. Наш захисник, світла, добра, щира людина…

… Ярослав Лопатко навчався в Коропській школі, закінчив тут 9 класів. Здобувати освіту продовжив у політехнічному технікумі СумДУ. Підписав контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України (ППО), потім продовжив його. Військова спеціальність Ярослава, як і цивільна, була пов’язана із технологіями.

Наш земляк був високо відзначений за службу, зокрема під час захисту нашої держави в зоні АТО.

Прізвище захисника бачимо серед інших і в тексті Указу Президента України №79/2022 «Про відзначення державними нагородами України» від 28 лютого цього року:

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю… нагородити медаллю «За військову службу Україні»…  ЛОПАТКА Ярослава Вікторовича».

− Ярослав був дуже відповідальним, завжди старався прийти на допомогу, − розповідає двоюрідна сестра захисника, коропчанка Яна Шаповал. Вона зізналася, що останнім часом бачитися їм вдавалося нечасто, тому що Ярослав жив у Харкові й рідко бував у Коропі. А ось зв’язок через інтернет вони тримали постійно. Своїй двоюрідній сестрі Ярослав багато розповідав про службу, ділився успіхами.

− Ярослав дуже любив проводити час із друзями, був компанійський,  як кажуть − «заводила», − продовжує Яна. – Коли приїздив до Коропа, то завжди намагався побачити своїх кращих друзів.

Валерій Семенов – один із таких людей, друг дитинства Ярослава. Він у телефонній розмові поділився багатьма теплими спогадами про друга, про спільне коропське дитинство і юність:

− Ми жили поряд, біля лісу. Все дитинство грали у футбол: ходили пиляти ручними пилками перекладини, між деревами майстрували «ворота»… Влітку дуже любили їздити на Панське купатися.

Дитячу дружбу Ярослав і Валерій зберегли й надалі:

− Коли приїздив із Харкова в Короп, то завжди телефонував: «Де ти? Як ти?». У компанії був «культмасовиком», любив збирати друзів вдома у бесідці, яку змайстрував разом з батьком, − продовжив ділитися спогадами Валерій. – Він був дуже добрим, світлим, щирим…

 

Глибоко сумуємо та висловлюємо співчуття усім рідним і близьким Ярослава, батькам Віктору Яковичу і Надії Олексіївні, брату Владиславу… Усім, хто знав і любив воїна!

Хай Господь дасть вам сил і витримки...

Вічна пам’ять і слава нашому захиснику!

Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь