A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Електронна петиція в Коропській громаді: як покращити громаду в два кліки

Дата: 22.11.2021 12:19
Кількість переглядів: 354

Подати електронну петицію, яка б могла вирішити певні питання громадян, — це, напевно, найлегший спосіб вплинути на розвиток громади з усіх існуючих варіантів. Адже свою ідею можна подати на розгляд суспільству і місцевої ради через електронну петицію, не виходячи навіть з дому. Достатньо мати інтернет і комп’ютер або телефон. Як зробити так, щоб ваша петиція робила зміни в громаді — читайте далі.

 

Що це за інструмент участі?

Електронна петиція — це особлива форма колективного звернення громадян до органу місцевого самоврядування, яке обов'язкове до розгляду за умови набрання необхідної кількості голосів.

В Коропській громаді електронна петиція розглядається за умови збору на її підтримку не менш, ніж 100 підписів жителів протягом не більше 90 днів з дня оприлюднення петиції.

Значною перевагою електронної петиції є зручність, оскільки зникає потреба фізично збирати підписи на підтримку петиції.

 

Як це працює?

Електронна петиція — це по суті звернення з конкретною проблемою, розміщене на спеціальній електронній платформі, де люди віддають свої голоси у разі підтримання положень петиції.  В ній так само можуть міститися певні вказівки або рекомендації, яких просять дотримуватись. За своєю суттю вона є формальним письмовим запитом, який, як правило, підписується багатьма людьми. Запит направляється до влади для врегулювання певної проблеми, вказаної у тексті петиції. 

Для подачі електронної петиції достатньо зареєструватись, викласти звернення на сайті та поширювати інформацію, щоб спостерігати за кількістю голосів, та зібрати достатню підтримку петиції.

 

Подати петицію можна на сайті громади за посиланням https://koropska-gromada.gov.ua/petitions/. Для створення петиції вам необхідно буде авторизуватись та зареєструватись в системі електронних петицій і далі слідувати за підказками.

 

Поради, як досягти успіху

Пам’ятайте, правильно оформлена петиція та гарно спланована промоція здатна зробити вражаючі речі.

В дійсності, щоб досягти успіху, необхідно зробити буквально кілька речей. По-перше, необхідно переконатись, що вирішення вашої проблеми входить до кола повноважень селищної ради. По-друге, переконайтесь, що ваша ідея має масовий характер і турбує не лише вас. По-третє, дотримуйтесь форми заповнення тексту петиції.

Але одна з головних умов досягнення успішного результату вашої електронної петиції — проведення промо-акції і залучення якомога більше людей до процесу збору підписів. Звучить складно, але в дійсності у більшості випадків вистачає регулярних постів у соціальних мережах. Головне – щоб проблема, вказана у петиції, була актуальна і спонукала людину, яка це прочитає або почує про неї, зробити пару кліків на підтримку петиції.

Тож, якщо маєте ідею для петиції – не втрачайте час та можливість про неї розказати вже зараз.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь