A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі триває реалізація двох проєктів у рамках Програми DOBRE

Дата: 05.11.2021 17:04
Кількість переглядів: 571

Це Молодіжний проєкт та проєкт Місцевого економічного розвитку. Біля Регіонального історико-археологічного музею створюється Відкритий молодіжний простір, а поблизу Будинку культури  облаштовується місце для урізноманітнення дозвілля та торгівлі.

Реалізуються вони в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Коропська громада є партнером Програми DOBRE в Чернігівській області.

Фото без опису

ВІДКРИТИЙ МОЛОДІЖНИЙ ПРОСТІР

У Коропі створюється відкритий мобільний простір для молоді − майданчик для відпочинку, обговорення ідей та підготовки проєктів, командної роботи, проведення лекцій, тренінгів, майстер-класів, різних культурно-масових заходів, розвитку волонтерства та мобільності і багато чого іншого.

На жаль, зараз у Коропі нема належних умов для проведення змістовного дозвілля молоді на відкритому повітрі. А потреба в цьому є, про що вказали результати проведеного опитування.

«Зелена зона» біля Центральної площі цього літа активно використовувалася (перегляди футбольних матчів, кінопокази під відкритим небом). Отже, було вирішено її обладнати, зробити комфортною та зручною для дозвілля на повітрі. За кошти програми DOBRE для молодіжного простору придбано лавки, крісла-мішки, урни для сміття, туалет, а також сучасну апаратуру та обладнання.

Участь громади – облаштування цього місця. Саме це зараз і триває. Зона відпочинку буде викладена тротуарною плиткою, прикрашена квітниками.

 

Поблизу будинку культури реалізовується проєкт місцевого економічного розвитку (МЕР):

Фото без опису

Фото без опису

 

ОБЛАШТУВАННЯ МІСЦЬ ДЛЯ ДОЗВІЛЛЯ НАСЕЛЕННЯ ТА ТОРГІВЛІ НА ТЕРИТОРІЇ ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ ІМЕНІ  КИБАЛЬЧИЧА

Це один із 4 проєктів Програми місцевого економічного розвитку Коропської територіальної громади Чернігівської області (https://koropska-gromada.gov.ua/docs/944571/).

Обговорення ідеї створення такої універсальної торгівельно-розважальної зони проводилось з місцевим бізнесом і депутатами з самого початку роботи над Планом Місцевого економічного розвитку та проектом МЕР. Створено робочу групу, до складу якої було включено представників малого бізнесу, громадських організацій, депутатського корпусу, молодіжної ради. Обговорення концепції створення такої зони було відкритим та загальнодоступним.

В результаті реалізації даного проекту Центральний парк ім. Кибальчича в смт Короп має стати зручним місцем відпочинку не тільки молоді, а й людей поважного віку, що відвідують центральний ринок, торгівельні точки місцевих підприємців, офісні установи та заклади громади. За кошти Програми DOBRE будуть придбані мобільні торгові ятки, які можна буде використовувати на різних локаціях, вуличні лавки, урни, велопарковку та біотуалет, адаптований для людей з інвалідністю.

Можливе використання даної локації для різних масових заходів – ярмаркові гуляння, Різдво, Масляна, Новий рік і т.д. Торгівельні ятки планується надавати в оренду місцевому бізнесу для торгівлі різними смаколиками – морозива, напоїв, інших популярних товарів для відпочиваючих.

Це комплексний проєкт, який передбачає створення комфортних умов для відпочинку жителів і гостей громади.

Співфінансування громади по даному проєкту – витрати з  капітального ремонту тротуару вздовж та на території парку, а також облаштування зони відпочинку. Запроектоване обладнання вже придбавається Програмою DOBRE і поставляється в громаду.

Заплановані проєкти мають завершитись до кінця поточного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь