A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Із директорами шкіл і садочків говорили про вакцинацію і роботу в «червоній» зоні

Дата: 29.10.2021 18:45
Кількість переглядів: 589

Фото без описуНагальні проблеми освітньої галузі обговорили сьогодні під час наради з керівниками закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти. Йшлося, зокрема, про вакцинацію працівників галузі, підготовку до зими, харчування в закладах освіти у 2022 році, проведення олімпіад і організацію навчального процесу після канікул.

У нараді взяв участь Коропський селищний голова Володимир Куніцин.

Спілкуючись із освітянами, він звернув увагу на суттєве здорожчання енергоносіїв. Замість 4 «з гаком» мільйонів гривень, як було торік, в поточному році, за розрахунками, доведеться заплатити 14 мільйонів 600 тисяч −  аж на 10 мільйонів більше.

Через це голова громади закликав освітян до економії енергоносіїв, де це можливо. А ще −  щоб наші школи й садочки були завжди охайними й доглянутими. Зразковими.

Далі перейшли до теми вакцинації проти СOVID-19.

Начальник відділу освіти Олег Курбанов навів цифри по кожному закладу.

Загалом із 438 працівників освітньої сфери нашої громади на сьогодні  вакцинувалися 405 (або 92,5%).

Як уже повідомлялося, завтра Чернігівщина входить у «червону» карантинну зону. Для освіти це означає наступне: крім садочків очний навчальний процес можна буде проводити лише в тих закладах, де двома дозами вакциновані 100% працівників. Всі інші - дистанційно. Сьогодні жодна школа громади цьому не відповідає. Найближче до цього показника наблизився Риботинський НВК −  першою дозою там уже вакцинувалися всі працівники, але поки що не всі встигли отримати другу.

Обговорили на сьогоднішній нараді й рекомендації Міністерства освіти продовжити осінні канікули ще на тиждень – до 7 листопада.

З почутого, цю рекомендацію підтримали всі загальноосвітні школи. Але в Риботинському НВК налаштовані  наступний тиждень вже  навчатися дистанційно.

Ще одне питання стосувалося організації навчального процесу після канікул. Олег Курбанов навів нормативні документи (це Наказ МОЗ України від 04.10.2021 № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням» і Постанова Кабінету Міністрів від 20.10.2021 № 1096), згідно з якими із 8 листопада не вакциновані працівники освіти відсторонюються від роботи без збереження заробітної плати.

Головний спеціаліст відділу освіти Євген Кислий виступив з приводу олімпіад, а саме другого його етапу (рівень громади). Олімпіада – це можливість для обдарованої, старанної дитини показати себе, шанс виступити на обласному і Всеукраїнському рівнях. Тому директори вирішили все ж провести олімпіади попри карантинні обмеження. Звичайно, за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, за бажання дітей і з дозволу батьків. І, звичайно ж, щоб усі учасники інтелектуальних змагань були здоровими. Здоров’я  − це найголовніше. Ці слова лунали сьогодні в залі не раз.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь