A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Фінал шкільного футзального чемпіонату

Дата: 13.10.2021 08:44
Кількість переглядів: 379

Фото без описуНа завтра прогноз погоди обіцяє дощ, а сьогодні осінні хмари ще не опустились рясною холодною водою на землю – і фінал шкільного футзального чемпіонату зіграли на вулиці.

… На вулиці набагато краще – простір, гарний штучний майданчик, підтримка вболівальників. Йде прохожий з Центру додому: а що тут таке? – і підходить, затримується.

Ігри були напрочуд цікаві, турнірний розклад – мов у шахах. А інтрига… Інтрига – до самого фінішу, два фінальні матчі закінчувались серією пенальті.

Група «А»

Криски – Риботин 1:3
Черешеньки – Риботин 2:2
Криски – Черешеньки 0:4

Група «Б»

Рождественське – Понорниця 1:0
Короп – Понорниця 7:0
Рождественське – Короп 1:1

Півфінал

Черешеньки - Рождественське 1:4
Короп – Риботин 6:0

Гра за третє місце

Черешеньки – Риботин 0:0 (по пенальті 2:0)

Гра за перше місце

Рождественське – Короп 1:1 (по пенальті 3:4)

 

Жереб знову був сліпим і не зовсім об’єктивним. В групі «А» зібрались слабші команди. Пройшовши шлях півфіналів – програвши суперникам з групи «Б» - вони зустрілись в матчі за третє місце.

Двадцять хвили гри не виявили сильнішого в протистоянні Черешеньок та Риботина. По пенальті кращі підопічні Валерія Корнієнка. У бронзових призерів лідерами на майданчику були Ремез Ярослав та Станіслав Карась. А вирішальний пенальті провів Саша Запорожан.

В Риботина відзначу Данила Капицю.

Група «Б». Серйозна компанія: Короп, Понорниця та Рождественське. Здавалось – не пощастило хлопцям Миколи Івановича Єрошенка, вилетять. Та коли хлопці вийшли на майданчик, стало не зрозуміло – кому пощастило, а кому ні.

Гравці Рождественського вражали: високі, атлетичні, швидкі, справжні гренадери. Спробуй грай проти них. І Понорниця не змогла пройти таку атлетичну команду.

Проти Коропа в підопічних Віктора Гончарова також шансів не було. І після 0:2 тренер дав всім пограти. І в результаті 0:7. Та це вже не мало ніякого значення.

Фінал Короп – Рождественське.

Фінали – це завжди цікаво. І не важливо, який малюнок гри, який рахунок. Важлива напруга, яка наповнює повітря, важливі переживання. Важливі відчуття хлопців: це, можливо, найголовніший матч у житті.

І стояли біля сітки, не відводячи ні на мить погляду, і голова громади Володимир Куніцин, і директори шкіл-суперниць Людмила Назаренко та Іван Ігнатенко, і десятки вболівальників. Та що там – головний шкільний матч року!

Рождественське – атлети, високі, сильні. Короп програвав в росто-вагових показниках, та повинен був взяти швидкістю і технікою.

Початок фіналу – здалось, що господарі трішки злякались суперників. А Рождественське… Колись за Нехаївку грав Анатолій Ганжа – у молодшій віковій групі. І він – майже в одиночку – виводив школу у призові футзальні місця, «тягав» усіх по майданчику, і нічого з ним не можна було зробити.

Сьогодні в Рождественського було два Ганжі. Той самий Анатолій – вже набагато старший. І його двоюрідний брат Сергій. Вони і робили погоду в команді.

Стало Рождественське ззаду, в оборону. Чекає можливості для контратаки. І не обійти цих хлопців, не об’їхати. Можна було тільки обіграти на швидкості, на високій швидкості. А швидкість у коропчан не включалась. Тим більш, вже на другій хвилині один з братів Ганжів (не помітив, хто саме) після контратаки вивів свою команду вперед.

На шостій хвилині чудовий удар вдався Ярославу Лаврику – 1:1.

Далі – спроби атак від Коропа, і глуха стіна оборони підопічних Миколи Єрошенка. Рахунок не змінився.

І пенальті. Перших два удари ворота господарів захищав Максим Прохоренко – і двічі пропустив. Потім місце в рамці зайняв Максим Тарасенко. Коли хлопець натягував воротарські рукавички, він ще не знав, що через п’ять хвилин стане героєм матчу, що його будуть підкидати вгору щасливі товариші. Що Сергій Іллющенко вручить йому гарний і оригінальний приз «Кращого гравця» турніру…

В переломний момент Тарасенко парирував два удари. А останню переможну крапку поставив Олексій Ворожбит.

Короп – чемпіон!

Щирі вітання Олександру Миснику – наставнику дітей!

А команда… Це справжня КОМАНДА, де один за всіх і всі за одного. Проявили не тільки майстерність, а й мужність у важкій ситуації!

Максим Тарасенко, Максим Прохоренко, Олексій Ворожбит, Олег Ложечко, Ярослав Лаврик, Олександр Бойко і всі-всі хлопці заслужили це золото і красень Кубок!

Не можу не захоплюватись грою Рождественського. В школі 57 учнів – і створена така футбольна машина! Команда навчена, володіє набором тактик, швидка, потужна!

Ще довго фотографувались призери змагань. Спорт, перемоги – це таке свято. Діти цього не забудуть НІ-КО-ЛИ! І як добре, що є дорослі, які вміють дарувати щастя!

Володимир Лучко, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту
«Коропщина спортивна»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь