A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі відзначили лауреатів премії імені Василя Нікітіна

Дата: 11.10.2021 13:07
Кількість переглядів: 590

Фото без описуВажлива подія творчого життя Коропщини – підбиття підсумків літературно-мистецького конкурсу імені Василя Нікітіна − відбулася вчора в Арт-просторі Публічної бібліотеки. Антоніна Гавриленко, Анастасія Городиська, Ольга Євтушенко, Ірина Боровська, Ганна Савич і Валерій Маринченко визнані лауреатами премії імені місцевого поета й журналіста.

На святковий захід зібралися лауреати і їхні рідні, учасники клубу «Первоцвіти Коропщини», творчі люди краю, керівництво громади.

Зустріч відбулась у день 30-х роковин, відколи відійшов у вічність Василь Миколайович Нікітін. А тому першу частину заходу присвятили світлим спогадам про видатного земляка. Голова творчого клубу «Первоцвіти Коропщини» Світлана Милько зачитала поезію  Василя Миколайовича.  А Валентина Городня розповіла, якою людиною він був…

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Далі – мить нагородження!

Начальник відділу культури і туризму Сергій Семенов виконав приємну місію − вручив дипломи лауреатам.

 Переможницею номінації «Краєзнавство» стала Ольга Євтушенко із Поліського – у минулому очільниця сільської ради. Члени журі високо оцінили кра

Фото без опису

 У номінації «Поезія» відзначили Антоніну Гавриленко родом із Оболоння. Поетесу й самобутню композиторку преміювали за добірку прекрасних патріотичних віршів

Фото без опису

У номінації «Народознавство» перемогла педагог із Вільного Ганна Савич – авторка унікальної краєзнавчої роботи «Таємниці загубленої криниці»

Фото без опису

У номінації «Журналістика» − журналістка і громадська активістка Ірина Боровська, за активне висвітлення життя Коропщини у газеті «Нові горизонти»

Фото без опису

 У номінації «Самодіяльне музичне мистецтво» − Валерій Маринченко, прекрасний музикант, методист Понорницького БК

Фото без опису

У номінації «Образотворче мистецтво» − Анастасія Городиська, творча, спортивна, перспектива одинадцятикласниця Коропської школи

Фото без опису

Але це не всі нагороди. 9-класницю Нехаївської гімназії Анну Ганжу із Рижок відзначили грамотою за участь у номінації «Краєзнавство», щоб вона продовжувала творити, не зупинялася і самовдосконалювалася.

Фото без опису

Переможці подякували за визнання, кожен розповів про життя, творчість, про родину і захоплення.

 

Лауреатів премії та всіх присутніх у залі щиро привітав голова громади. Володимир Куніцин зазначив, що обдаровані творчі люди несуть у  цей світ добро і позитив, які вкрай потрібні всім; і на них −  провісниках духовності − лежить відповідальність за формування суспільної думки, найкращих людських якостей, особливо в майбутнього покоління.

Фото без опису

Також він додав, що спільно із Сергієм Семеновим і далі намагатиметься підтримувати творчих людей громади. У планах, наприклад, відновити програму  книговидання місцевих авторів.

Учасники клубу «Первоцвіти Коропщини» подякували голові громади за міцні гуманітарні принципи. Далеко не в кожному районі, а тим паче громаді, існує премія, якою винагороджують земляків за творчі досягнення. Лунали побажання, аби ця добра традиція отримала постійну прописку в нашій громаді, щоб вона і далі об’єднувала творчих людей краю, відкривала нові таланти, а особливо – юні!

Цього особливого дня в Арт-просторі лунали пісні (зокрема на вірші Валентини Михайленко), поезія та добрі слова гостей. Оплески не стихали!  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Свято продовжилося щирим спілкуванням за солодким столом (одна з переможниць конкурсу, Ірина Боровська, ще й домашній кондитер, а тому вирішила привітати лауреатів тортом власного виробництва).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь