Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У залі нової будівлі Коропської селищної ради вперше пройшло сесійне зібрання  

Дата: 22.09.2021 14:18
Кількість переглядів: 270

Одинадцяту сесію восьмого скликання провів 17 вересня селищний голова Володимир Куніцин. Участь у засіданні взяли члени виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств та установ селищної ради, а також громадяни, зацікавлені у вирішенні окремих питань.

Під час роботи депутати розглянули 372 проєкти рішень (більшість – земельні). Перед сесійним днем їх усі ретельно опрацьовували постійні профільні комісії. А тому на сесії не було потреби в детальному розгляді більшості із них.

У ході засідання були затверджені нові цільові програми:

  •  Програма «Молодь Коропщини» на 2021 -2023 роки – із фінансування 75 тисяч гривень для підтримки молодіжних активностей
  • Програма профілактики правопорушень на території населених пунктів Коропської селищної ради на 2021 рік – із фінансування 35 тисяч для сприяння діяльності  нашого сектору поліцейської діяльності.
  • Програма місцевого економічного розвитку громади, яка була розроблена в рамках DOBRE за сприяння її експертів.
  • Програму з підвищення ефективності управління активами Коропської селищної територіальної громади на 2021 - 2023 роки

До кількох програм були затверджені зміни. Попередньо ці зміни затверджував виконком, і про кожне таке рішення ми вже повідомляли.

  • Також сесією  затверджений План удосконалення надання медичних послуг у Коропській територіальній громаді на 2022 – 2026 роки. Цей план сформувала робоча група спільно з консультантами від DOBRE.
  • Рішенням сесії затверджена Угода про співпрацю з Софіївською селищною радою Дніпропетровської області – нашим ментором (наставником) у Програмі DOBRE. У серпні ми приймали представників Софіївської громади у нас на Коропщині. Днями відбудеться зустрічний візит.

Депутати розглянули ряд питань управління майном, а зокрема:

  • прийняли клопотання до обласної ради про передачу у власність громади нерухомого майна – приміщень аптек у Коропі, Атюші та Шабалинові.  Раніше ми повідомляли, що через те, що обласна рада не продовжила термін дії оренди з ТОВ «Ліки України», аптекам загрожує закриття.
  • затвердили додатковий перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню.

За результатом сесії зазнав змін склад депутатських комісій:

Депутати  Дарина Мальцева і Юлія побажали вийти із комісії  з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, підприємництва, містобудування, будівництва та сфери послуг, земельних відносин та охорони навколишнього середовища.

Надалі Юлія Леонідівна працюватиме в комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, а  Дарина Михайлівна − в комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, законності, депутатської діяльності та етики.

 На сесії ухвалили блок фінансових питань.

Зокрема −  виділення за рахунок вільного залишку бюджетних коштів селищного бюджету:

  • 41 тисячу – на співфінансування проєкту «Модернізація приміщення «Інформаційно-туристичного  центру «Космос» від Програми DOBRE
  • 50 тисяч – на програму фінансової підтримки ЗМІ (радіоорганізації)
  • 67 тисяч  −  на співфінансування проєкту  «Облаштування відкритого молодіжного простору» від Програми DOBRE
  • 35 тисяч – на програму профілактики правопорушень

Разом – 193 тисячі гривень

З урахуванням зазначених вище рішень на сесії внесли зміни до Бюджету громади.  А також затвердили бюджетний звіт за 2 квартали року, прогноз бюджету та фінплан  лікарні й центру первинної медико-санітарної допомоги на наступний рік.

Розглянули два депутатські запити:

  •  Валентини Саволєй − про розробку Програми екологічного поводження з твердими побутовими відходами
  •  і Миколи Колодка  − про звернення до  ТОВ «Чернігівгаз Збут» щодо зміни форми повідомлення про сплату рахунків за спожитий природний газ (оскільки в нинішніх платіжках «зник» рядок з показами лічильників станом на початок та кінець місяця, і тепер люди не можуть перевірити, чи правильні нарахування).

____

Спілкуючись із депутатами, голова громади вкотре спитав їхньої думки про майбутнє приміщення, звідки виїхала селищна рада. Нагадаємо, що туди спочатку  «просилися» первинка і «швидка», але оглянувши будівлю, самі ж вони і відмовилися від задуму – багато моментів для медичної сфери не годяться. А тому питання знову відкрите.

На сесії звучала пропозиції відеозапису та трансляції засідань. На це селищний голова повідомив, що в рамках Програми «DOBRE»  найближчим часом зала засідань буде облаштована системою голосування і відеозйомки.

Пообіді в день сесії  обладнання було доставлене до Коропа. Систему електронного голосування спеціалісти встановлять до кінця місяця.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь