A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сьогодні в залі Коропської селищної ради виконавчий комітет збирався на своє чергове засідання

Дата: 14.09.2021 20:04
Кількість переглядів: 354

Фото без описуУ ході роботи погодили 12 питань, які стосуються комунального господарства, соціального захисту дітей, медицини, ЗМІ тощо.

Та на початку голова громади Володимир Куніцин запросив до виступу старосту Рождественського старостинського округу Анатолія Гейка – розповісти про стан справ на території.

Анатолій Миколайович працює в одному з найбільших за населенням старостинських округів нашої громади. Його характеризує ще й розкиданість сіл. Віддалена Єгорівка – всього 5 жителів. Але  і сніг треба прочистити, і до дідуся, який там живе, лікаря привезти... Словом, роботи в старости багато.  

Як почули зі звіту – багато уваги він приділяв справам благоустрою. І зі стихійними звалищами боролися, і на кладовищах наводили лад. Біля Єгорівки оновлена зупинка, в Накоті – після косметичного ремонту. Новий парканчик у центрі, частково зроблений ямковий ремонт. Багато вдалося за підтримки аграрії. Підтримує громада.

На засіданні староста попросив доосвітлити село та допомогти з ремонтом даху в ФАПі. Зараз у Рождественському майже доробили автобусну зупинку, треба метал для накриття. На засіданні Володимир Куніцин дав доручення начальниці фінансово-господарського забезпечення – потрібно придбати метал, щоб уже завершити об’єкт.

- Загалом люди вашого старостинського округу вашою роботою задоволені, я так само, −  сказав голова після звіту.

Після цього члени виконкому перейшли безпосередньо до розгляду питань:

- погодили зміни до трьох програм:

  •  перерозподіл видатків по Програмі фінансової підтримки комунального підприємства «Благоустрій» – на зарплату та виплату ЄСВ
  • зміни до Програми фінансової підтримки засобів масової інформації, що стосується радіоорганізації «Короп ФМ». Обсяг ресурсів програми з урахуванням змін становить 195 тисяч гривень.
  •  збільшення Програми фінансової підтримки надання вторинної медичної допомоги на 1 мільйон 32 тисячі гривень. Ці кошти потрібні для погашення тогорічного боргу за тепло (532 тисячі з них – кошти громади,  ще 500 тисяч – дотація)

 Ще 30 тисяч необхідні для добудови гаража, щоб туди вмістився автомобіль «швидкої».

До речі, «офіс» «швидкої» допомоги не буде переїжджати  в будівлю напроти автостанції, де раніше була селищна рада. З’ясувалося, що те приміщення їм не підходить. Одна з причин – у базарні дні там дуже людно, багато припаркованих автівок, а це може заважати виїзду «швидкої».  

Побували в тій будівлі і представники Центру первинної медико-санітарної допомоги. Вони теж готові відмовитися від ідеї з переїздом, адже  є ряд вимог для медзакладу, яким та будівля не відповідає.

Далі виконком затвердив калькуляцію вартості виготовлення лавки  (1199,96 грн). Їх для потреби громади відтепер виготовлятиме наше  комунальне підприємство «Благоустрій».

А робитиметься це, в першу чергу, задля економії. Голова громади розповів,  що для Коропської та інших шкіл замовили 24 лавки приватному підприємству.  Та громаді виставили рахунок – 1400 гривень за одну, і знизити ціну не погодилися. Тоді голова вирішив це замовлення передати на «Благоустрій». З ним його працівники успішно впоралися.

− Ці лавки можна й по селах у людних місцях поставити. Вони недорого нам обходяться. І  гарно, ми ще й зі спинками почнемо робити… Навіщо комусь віддавати гроші, якщо ми можемо самі зробити? – зауважив Володимир Куніцин.

А на перспективу, сказав голова, у КП «Благоустрій» потрібен  зварювальник, щоб самим, не переплачуючи, робити ще й вироби з металу.

Недавній приклад  – ручний колодязь за будівлею селищної ради. Хотіли зробити  його металевим, але приватник би взяв 4 тисячі, дорого. Через це і виготовили дерев’яний, силами «Благоустрою».

 

Також члени виконкому погодили два рішення по лінії служби у справах дітей і розглянули заяви громадян.

А в кінці згідно з заявою приватного підприємства «Продюсерський центр «Гастролі в Україні» надали дозвіл на проведення циркової вистави в Коропі − у неділю, 19 вересня.

Усі погоджені виконавчим комітетом рішення будуть оприлюднені на сайті Коропської громади в розділі «Офіційні документи».

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь