A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Легкоатлет Коропщини шкільного віку вперше став призером Всеукраїнських стартів

Дата: 10.09.2021 09:44
Кількість переглядів: 335

В Києві пройшов командний Чемпіонат України з естафетного бігу. Вихованка Коропської ДЮСШа Саша Жук посіла третє місце в складі збірної Чернігівщини в естафеті 4х100м /юніорки/.

Два перших місця на рахунку нашого земляка Олександра Погорілка. Його команда – збірна Сумської області – здобула золото на дистанціях 4х400м (мікс та чоловіки)

Запрошення на Чемпіонат України і для мене, і для Саші Жук було несподіваним. Пік форми, або здатність показувати високі результати, довго визріває, місяців три-чотири. І ми – як і всі атлети України - тільки приступили до тренувань після відпочинку. Та треба, значить треба, тим більш змагання в Києві…

Багато років Всеукраїнські легкоатлетичні старти приймають Луцьк, Львів, Кропивницький… А столиця – до якої так зручно добиратись – не значилась в спортивному календарі.

І ось – Київ. Приїхали ми в столицю вчора ввечері. Дорогенні готелі – щоб зекономити кошти – не замовляли. Ночували в родичів та знайомих. Я – в своєї Іринки. А Сашу зустрічала на Лісовій Олена Шостак. Наша землячка звикла допомагати людям – на цей раз взяла під опіку найкращу атлетку Коропщини…

Вечір – суші, смачне столичне морозиво, футбол Чехія – Україна…

А зранку поїхав на Олімпійський. Був тут ще в кінці 90-их, на матчі Динамо – Жальгіріс. І ось – 10.00, до забігів ще дві години. Довгенько шукав, через який вхід пускають на стадіон… Зайшов – і стояв довго вражений. Хто тут ще не був – зайдіть колись обов’язково. Краса і велич неймовірна. Все просто шикарно. На цілий день головна спортивна арена країни була в розпорядженні легкоатлетів. Підійшли до краю футбольного газону – він ідеальний, здається – штучний. Зайшли в роздягальні – там, крім звичних атрибутів, є й невеликий басейн! Колись тут ходили зірки світового футболу, а сьогодні ми з Сашею тупаємо сходами, фотографуємось, любуємось… А далі – сотні таких як ми, спортсменів з усіх-усюд. І всі в захваті.

Особливість Естафетного чемпіонату ще й в тому, що всі змагалися разом – дорослі та діти. Таке буває тільки на кросах та в естафетах.

Приємно було зустріти на Олімпійському Олександра Погорілка. Він – головна зірка змагань. До Саші підходили відомі тренери, вітались, поздоровляли з успіхами. Приємно і радісно за нього.

Урочисте відкриття – заступник Міністра молоді та спорту Ніна Уманець вітає атлетів. Ще багато вітань, Гімн України.

І побігли.

Першими на старт вийшли дівчата в естафеті 100-200-300-400 м.

Саша Жук бігла другий етап. Відпрацювала чудово – естафетну паличку передала третьою. Та надалі суперниці були трішки сильніші – і Чернігівщина п’ята в підсумковому протоколі.

Непогано для початку.

Відразу скажу, що різних естафет на дистанції від 100м до 800 м було багато.

І команда Чернігівщини виступила достойно. Юнаки фінішували другими в шведській естафеті. Чоловіки були другими в естафеті 4х400м. Яскраву перемогу здобули юнки на дистанції 4х800 м. І так приємно, що одне з призових місць виборола команда, за яку бігла Саша Жук.

Наша юна зірочка змагалась двічі: в шведській естафеті і в бігу 4х100м серед юніорок.

Саша бігла четвертий, завершальний етап. Фінішувала четвертою… Та команду Сумщини дискваліфікували – порушення правил. І Чернігівщина третя. Час дуже хороший для початку сезону – 51,93. Кожна з дівчат вибігла з 13 секунд по електроніці!

Радію за Чернігівщину. І радію за Сашу – вперше легкоатлет Коропщини шкільного віку став призером Всеукраїнських стартів! Чи вдасться комусь повторити це досягнення!

Атмосфера на стадіоні була дуже хороша. Всі раділи – що на такій АРЕНІ! Тренери та спортсмени Чернігівщини допомагали один одному. І як радісно зустрітися з колегами, відомими наставниками Володимиром Луценком, Ігорем Овчаренком, Наталією Лагунковою, Олександром Шульгою та іншими.

Вболівали і раділи і за Сашу Погорілка. Він двічі фінішував першим! І це цілком закономірно.

Вечоріло – і треба було бігом добиратись додому. Доїхали до Батурина – на Короп ввечері нічого нема. Зателефонував ще в дорозі до Володимира Миколайовича Куніцина, попросив допомоги в до їзді додому.

Приїхали – і нас чекав такий рідний на чужій дорозі Сергій Сова.

Ми вдома. Саша їхала щаслива. Третя в Україні! І естафета – це один за всіх, всі за одного. Дівчата збірної області так здружились – єдиний колектив!

Дякую всім, хто допоміг: Володимиру Куніцину, Олені Шостак, Олегу Курбанову, Сергію Сові. Дякую своїй донечці, яка вболівала і допомагала нам на стадіоні.

Радію за Чернігівщину, радію за Сумщину!

Приємно, коли на таких престижних стартах в числі призерів двоє атлетів з маленької Коропщини. Значить – все робимо правильно!

Володимир Лучко, начальник відділу сім'ї, молоді та спорту
Коропщина спортивна

9 вересня

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь