A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На засіданні виконкому міркували про долю колишнього приміщення селищної ради

Дата: 31.08.2021 10:05
Кількість переглядів: 572

Фото без описуУ п’ятницю, 27 серпня, селищний голова Володимир Куніцин провів чергове засідання виконавчого комітету, де розглянули 22 питання.

У період між виконкомами двоє старост – Микола Сальнюк із Шабалинова та Станіслав Пилипець із Атюші – відсвяткували ювілейні дні народження. Тож перед засіданням вони отримали офіційні поздоровлення та вітальні адреси.  

Далі староста Шабалинівського старостинського округу Микола Сальнюк виступив зі звітом про стан справ на території свого села.

Шабалинів − одне із найбільших у громаді сіл. Тут зареєстровані 1100 чоловік, хоча проживають менше − близько 700. Налічуються 900 дворів, з них жилих − 450.

У своєму звіті староста сказав, що два заплановані завдання у цьому році вже вдалося втілити за підтримки громади та коштів «самооподаткування»:

  •  зробили автобусну запинку
  •  відновили роботу водонапірної башти, яка десяток років не працювала, а також зробили забір води для пожежної машини, провели воду у будинок культури.

Невирішеними лишаються два питання: ремонт дороги на в’їзді в село і підведення газу. Для цього потрібні великі кошти, особливо на газ − близько 7 мільйонів.  Держава не допоможе, а для громади ця сума непідйомна.

Під час засідання виконкому питання газу в Шабалинові викликало жваву дискусію. Адже зараз багато хто відмовляється від газу через високу ціну, ставить дров’яні котли. Звучав і приклад Сохачів, де газ провели, а люди не спішать підключатися – дорого…

Після звіту Миколи Михайловича виконком перейшов до розгляду питань. Коротко зупинимося на кожному.

Погоджена селищна програма «Молодь Коропщини» на 3 роки

У нашій громаді проводиться дуже багато заходів з молоддю, проте виникає проблема з їхнім фінансуванням. Тому й розроблена ця програма. Фінансове забезпечення на 3 роки становить 75 тисяч гривень − це кошти на різні молодіжні ініціативи.

Селищний голова зазначив, що важливо, аби програма охопила всю громаду, а не стосувалась лише Коропа. Тому він попросив старост і діловодів донести інформацію про цю програму до молоді їхніх сіл.

Зміни до «Програми проведення заходів щодо відзначення та нагородження громадян, трудових та творчих колективів…»

З нагоди професійних свят у громаді традиційно вручаються грамоти, подяки та грошові винагороди до них. Попередньо програмою заклали 30 тисяч, але ці кошти вже майже закінчилися. А попереду ще багато різних свят: дні працівників лісу, освіти, сільського господарства тощо. Виконком погодив збільшення  фінансування програми на 20 тисяч гривень, щоб нагородити представників цих галузей.

Погодили Програму профілактики правопорушень

35 тисяч виділяється для забезпечення матеріально-технічної бази місцевого сектору поліцейської діяльності  (найголовніше – на ремонт поліцейського автомобіля)

До теми: Володимир Куніцин повідомив, що до кінця року у Вільному планується відкриття поліцейської станції в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Виконком надав дозвіл на знесення ялин у Коропі по вулиці Горького, відповідно до акту обстеження аварійних зелених насаджень

 В обговоренні виступив член виконкому, директор СЛП «Агролісгосп» Віктор Мальцев. Він сказав, що  пропозиція «Агролісгоспу» − все ж прибрати ялини.  На жаль, колись красиві деревця зараз на грані загибелі – є суховерхі, з сухим гіллям. До того ж, коріння ялин піднімається і псуватиме тротуар. Тому Віктор Федорович рекомендує посадити тут якісь інші дерева. Саме це і буде зроблено.

Продовжуючи тему, голова зазначив, що у громаді є сотні аварійних дерев, які треба спиляти. Робити це дорого. У цьому році додатково будуть виділені 50 тисяч – але цього вистачить лише на 10-12 «супераварійних». Тому на наступний рік у бюджет треба закладати велику суму, адже проблема аварійних дерев у нашій громаді назріла дуже серйозна. Вона актуальна для кожного нашого села.

На 100 тисяч збільшується фінансування Програми благоустрою території Коропської селищної ради

  • 49 тисяч – на оплату послуг обпилювання дерев;
  • 47 тисяч – на придбання електролампочок для вуличного освітлення;
  • 4 тисячі – на придбання кущорізу;

З цими змінами загальний обсяг програми складе 4 мільйони 4 тисячі гривень.

До теми житлово-комунального господарства. Нема таємниці, що у Коропі не дуже хороша свердловина. Але є шанс виправити ситуацію. Голова громади повідомив, що до Коропа приїжджали спеціалісти, які пропонують технологію, що покращує і якісь води, і інтенсивність її подачі.  Послуга коштує 120 тисяч гривень, плюс 40 тисяч повне очищення башти. Але тоді відпадає проблема у новій свердловині. Варто думати над цим варіантом.

Збільшили фінансування Програми фінансової підтримки надання первинної медичної допомоги жителям Коропської селищної ради

Виконком погодив спрямувати на медицину додатково 90 тисяч гривень для таких цілей:

  • 50 тисяч – на зарплату медикам. Іде відпускна кампанія, виплачуються оздоровчі, тож коштів не вистачає.
  • 10 тисяч – на ліки для рідкісних форм захворювань (раніше їх фінансував обласний бюджет)
  • 30 тисяч – на підведення води в Атюшівську амбулаторію.

Крім цього в Атюшівській амбулаторії облаштують внутрішній туалет. Такі необхідні умови громада забезпечить в усіх наших амбулаторіях, сказав Володимир Куніцин. Досі в Атюші працівники амбулаторії возили воду з дому к пляшках. Такого у 21-му столітті бути не може.

Було ще одне питання до теми медицини – хоч і не з порядку денного, але важливе.

Голова запропонував виконкому обговорили долю приміщення навпроти автостанції, де раніше була селищна рада. Варіантів 3:

1) продати

2) здати в оренду

3) розмістити в ньому лікарську «первинку» разом з «дитячою консультацією» (про це просить головний лікар М.С.Сємака), «швидку допомогу» (їй потрібне приміщення з гаражем), і , можливо, підрозділ Червоного хреста (він зараз знаходиться у підвальному приміщенні школи, що не дуже зручно).

Члени виконкому підтримали третій варіант, аргументуючи тим, що цей варіант буде максимально зручним для жителів сіл.

Погоджена Програма фінансової підтримки готельного господарства в новій редакції

Суть змін у тому, що громада отримала на готель грант від Програми  DOBRE у сумі 177 тисяч 950 грн

Тепер загальний обсяг фінансових ресурсів програми складає 552 тисячі  694 гривні гривень, з них кошти громади - 374 тисячі 744 гривні.

Зміни до Програми по соціальному захисту та підтримки громадян

З коштів громади виплачується допомога в розмірі  900 гривень на поховання громадян, які на день смерті ніде не працювали, не були пенсіонерами та не перебували на обліку у службі зайнятості. Закладена сума була використана, тому виникла необхідність збільшити фінансування програми.

Зміни до Програми виплати соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі

Виконком погодив дофінансування програми у цьому році на 120 тисяч гривень. Загальний обсяг програми складає 320 000 грн.

Ця програма діє в нас перший рік – досі соціальні гарантії людям, які працюють по догляду, виплачувала держава.

Зауважимо, що й розмір допомоги виріс: держава платила всього близько 120  гривень на місяць, а громади – 2,500 гривень.

Також під час виконкому:

  • затвердили заходи щодо забезпечення складання проєкту бюджету Коропської  селищної територіальної громади на наступний рік 
  • схвалили Прогноз бюджету громади на 2022-2024 роки 
  • розглянули кілька питань управління майном комунальної власності селищної ради;
  • надали дозвіл на безкоштовне влаштування трьох людей, що потрапили у тяжкі життєві обставини, до відділення стаціонарного догляду терцентру в Шабалинові;
  •  розглянули заяви громадян про присвоєння чи зміну адрес будинків

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь