A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі вшанували  пам’ять полеглих захисників України

Дата: 27.08.2021 16:58
Кількість переглядів: 487

29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. До Всеукраїнської акції вшанування захисників сьогодні долучилися  жителі нашої громади.

Біля меморіалу героям Небесної Сотні та воїнам АТО зібралися військовослужбовці та всі працівники апарату селищної ради на чолі з головою громади Володимиром Куніциним.

Військовий комісар Володимир Бойко розповів про події серпня 2014-го, що увійшли в історію під назвою «Іловайський котел», закликав присутніх  пам’ятати про подвиг наших героїв, подякував усім захисникам України і вклонився матерям і дружинам, чиї сини й чоловіки не повернулися до рідного порогу.

Серед загиблих, на жаль,  і славні сини Коропщини, безсмертний подвиг яких навіки вписаний у літопис української бойової слави −  Станіслав Ковтун, Ігор Шкляр, Анатолій Потієнко, Сергій Хурдепа, Геннадій Самусь, Юрій Мальцев, Ігор Ярош…

Пам’ять усіх загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. До меморіалу поклали квіти.

Вічна пам’ять нашим захисникам, які віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь, зберегли мир на більшості території України!

Довідка.

День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня, оскільки цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 захисників України, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь