Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Приймаємо делегацію Софіївської громади-ментора

Дата: 18.08.2021 19:43
Кількість переглядів: 463

Із дводенним візитом перебуває у Коропі делегація із Софіївської громади Дніпропетровської області.  Ця громада, як і ми, співпрацює із Програмою DOBRE, але  значно довше −  4 роки. Вона є нашим ментором (тобто − наставником) по цій програмі. Почесних гостей, які приїхали поділитися досвідом розвитку своєї громади, сьогодні приймав Коропський селищний голова Володимир Куніцин.

Коропську й Софіївську громади роз’єднують понад 600 кілометрів. Але вони багато в чому близькі й схожі: сільська місцевість, значні території, порівняно невелика кількість населення... Софіївка, так як і Короп – колишній районний центр.

Наш ментор може похвалитися значними успіхами від співпраці з Програмою DOBRE. Із наймасштабнішого:  у громаді організували кузню, в цьому році відновлює роботу закинутий рибний питомник.

День був присвячений знайомству з нашою громадою. Представники Софіївської громади відвідали Центр надання адміністративних послуг, Публічну бібліотеку, Коропську школу, Центр дитячої та юнацької творчості, культурно-спортивний комплекс «Аполлон», Мистецьку школу.

Вони звернули увагу, що в Коропі більшість об’єктів соціального значення знаходяться компактно й зручно − в пішій доступності. Сподобалося їм і те, що в нас є багато можливостей для творчого й фізичного розвитку дітей і молоді.

Представники громади-ментора цікавилися роботою наших комунальних підприємств, співпрацею зі старостами; вони порадили використовувати нам усім можливості, які пропонує Програма DOBRE.

На згадку про знайомство гості вручили гарні вироби з солоного тіста та сувенірну продукцію з логотипом Софіївської громади. Та й вони не залишилися з порожніми руками: директор ЦДЮТ Олена Куніцина подарувала їм «фірмові» підставки під ручки, зроблені на гуртку кераміки.

Наприкінці дня представники Софіївської громади відвідали Капличку Святої Мотрони, скуштували води з кринички, пройшлися Плавучим Мостом.

Спілкування з представниками Софіївської громади продовжиться завтра.

Зустріч пройшла у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Коропська громада є партнером Програми DOBRE у Чернігівській області.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь