A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сохачі відсвяткували День села

Дата: 16.08.2021 09:08
Кількість переглядів: 482

 

Телефоную сьогодні зранку в Сохачі знайомій, запитую о котрій годині почнеться концерт до Дня села. І заодно цікавлюсь: чи буде виступати Ольга Абакумова? – а вона гостює у батьків.

- Концерт на дванадцять. А Ольга буде співати обов’язково – українських пісень. І не тільки співати – вона буде на концерті ведучою – відповідає знайома.

О-го – думаю собі. І підбив весь куток їхати в Сохачі.

А тоді – на всяк випадок - зателефонував пані Олі, запитав точно про все.

І таке розчарування: співати зірка української сцени сьогодні буде, та не в рідних Сохачах – а в Хмельницькій філармонії. Поїхала вже, робота…

Та в Сохачі все ж їду – після пляжного волейболу. З Володимиром Куніциним. По дорозі – на виїзді з Риботина –голову громади відвідує ностальгія: рідні місця. Розповів, як в дитинстві гуляли в «Козаків-розбійників». І гра була жорстка: кого зловили – прив’язували до дерева, і чекай поки всіх не зловлять. Згадав, як нелегко сохацьким хлопцям було добиратися в Короп через Риботин… Пам’ятаю і я – жорсткий час був.

Слава Богу – зараз мир і дружба…

Милуємось дорогою на Сохачі – тільки там бракує дорожніх знаків на поворотах. Та місцеві знають кожну звивину.

Будинок культури. Можливо, тому, що в цей же день у Городищі їли борщ (Свято борщу), можливо – масштаби села не ті… Та в центрі не було традиційних для днів села батутів, гойдалок, різного краму від заїжджих торговців.

Та люди раділи святу – через пандемію давно вже його не було. Раділи гостям, раділи один одному.

Перед концертом оглянули виставку робіт місцевих умільців – і подивитись було на що!

А потім – концерт. Він був довгим – більше двох годин. Для мене, можливо, затягнутим. Та для людей – ні. Все нормально. Тому що в Коропі я маю можливість ходити, слухати артистів. А куди піде на двох палицях баба Мотя? Хіба що по козу на пасовище, чи по хліб до магазину. Людей був повен зал.

І раділи сохачани всім артистам – і місцевим дівчатам. І гостям з Риботина. І коропчанам – Олегу Поладіну, Юлії Петренко, Вікторії Мальцевій.

І як аплодували всім, як дякували!

Хорошими були ведучі свята – Людмила Галич та Микола Качура. Душевною і майстерною була ще одна спів ведуча – Ольга Борисівна Качура – на сцену вона не виходила, вела концерт із залу – по домашньому.

Нагородили і найстарших, і найменших, і воїнів, і багатодітних. Згадали про тих, хто став на рушничок щастя, і про багатьох-багатьох… Подякували керівництву громади, спонсорам за допомогу в організації свята.

В урочистій частині сохачан привітав Голова громади Володимир Миколайович Куніцин. Згадав дитинство – а Сохачі йому близькі сусіди - розповів про реалії децентралізації. Порадів разом з Сохачанами, що їхні діти будуть їздити в школу на новенькому автобусі – громада виділила на його придбання спів фінансування 800 тисяч гривень. І ще побажав людям щастя та добра.

Ольга Качура вручила Голові коровай. Він передав його керівнику старостинського округу Володимиру Капиці. Потім коровай порізали – і всі скуштували.

Сохачан і гостей свята привітали також заступник голови Новгород-Сіверської районної ради Володимир Миронович Бондаренко, староста Володимир Олександрович Капиця, діловод старостинського округу Надія Ворона.

А на вулиці сохачан вже чекав Коропський духовий оркестр, лотерея, гарна лагідна погода, добрий настрій, усмішки земляків.

Дякую всім, хто підготував, провів і спонсорував свято.

 

Текст і фото - Володимир Лучко

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь