Так радіють перемозі!
Вокальний ансамбль «Калинонька» Нехаївського будинку культури - переможці четвертого Фестивалю-конкурсу традиційного українського борщу «Борщ-Fest. Городище».
Диплом за популяризацію української кухні та народних традицій і грошовий приз − їхні!
У чому ж секрет нехаївського борщу, що так припав до смаку членам журі ?
Господиня Раїса Василівна Губар таємниць приготування розкривати не хоче, але на радощах все ж ділиться рецептом переможного борщу з с сушеними в печі грушами. Зветься страва Нехаївський квасок!
- Розпалюєм піч, берем чугун, реберця, тремо буряк – ставимо варитися. Замочуємо груші в гарячій воді. Картопельку й цибульку обсмажуємо, капусту шинкуємо. Все вкидаємо, воно кипить. Сіль, цукор, приправи – борщ готовий!
А подавали борщик із пухкими варениками, пампушками з часником, запашним хлібом, домашнім сиром трьох сортів. І з дзвінкою піснею!
- 2 місце фестивалю здобув колектив Публічної бібліотеки Коропської селищної ради
- 3 – аматори Рождественського будинку культури
… Більше про сьогоднішнє смачне, яскраве, щире свято – трішки згодом