A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Інформація для роздумів тим, хто звик «жити одним днем»…

Дата: 26.07.2021 17:23
Кількість переглядів: 434

Йдеться про громадян, які, не задумуючись про своє майбутнє, погоджуються працювати без оформлення трудового договору, тобто неофіційно. Вони з власної волі позбавляють себе належного соціального захисту у майбутньому. Період роботи «в тіні» їм не зараховується до страхового стажу, а це - гідна пенсія, страхові виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, настанням нещасного випадку на виробництві, а також у разі безробіття.

Щодо останнього, прозріння, як правило, настає при зверненні за допомогою до служби зайнятості. Адже розмір допомоги по безробіттю залежить саме від страхового стажу та розміру заробітної плати за останнім місцем роботи. Отож, працюючи легально, такі громадяни у разі безробіття могли б розраховувати на більше.

Фахівці пояснюють: безробітним, страховий стаж яких протягом року, що передував реєстрації особи як безробітної, становить менше 6 місяців, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі (на сьогодні - 1000 грн).

Молоді люди до 35 років, які не мають страхового стажу, оскільки, можливо, працювали «в тіні», можуть розраховувати на мінімальну допомогу по безробіттю протягом 180 календарних днів. Громадянам же, старше 35 років, без страхового стажу, згідно з чинним законодавством, взагалі не може бути надано статусу безробітного, а отже, й відповідних виплат.

Натомість тим, які офіційно працювали та сплачували страхові внески більше 6 місяців протягом року, що передував місяцю реєстрації в службі зайнятості, допомога по безробіттю призначається у розмірі від 1800 грн. до 9516 грн. Отож, працюйте легально!

 

Станіслав Левкович, директор Коропської районної філії Чернігівського ОЦЗ     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь