Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Світлана Матвієнко презентувала нову поетичну збірку

Дата: 12.07.2021 19:12
Кількість переглядів: 705

Вихід у світ видання місцевого автора – яскрава подія у житті громади. І «день народження» кожної книжки прийнято святкувати в теплому й дружному творчому колі. Саме таке свято сьогодні відбулося в Арт-просторі Публічної бібліотеки − презентація нової збірки поетеси із Риботина Світлани Матвієнко. Захід зібрав творчих людей із клубу «Первоцвіти Коропщини», працівників Публічної бібліотеки та любителів художнього слова.

«Життєвих доріг таїна» -  четверта книжка у доробку Світлани Станіславівни. Творчість у ній, як і у попередніх виданнях, ніжна, хвилююча і проста. Друком збірка вийшла торік, до ювілею поетеси, однак карантинні обмеження дозволили презентувати її широкому загалу тільки тепер.

Нова збірка складається із чотирьох розділів: білі вірші та верлібри, дитячі вірші для внучки, філософська та елегійна лірика, пейзажна лірика.

Під час презентації поетеса зачитала свої особливо знакові твори.

«Великої майстерності та літературної цінності мої вірші не мають. Але вони мають душу. Живу! І тій душі не все одно, що відбувається вдома, на роботі, за вікном, у природі і у Всесвіті. І тоді вона (моя душа) стікає римованими рядочками – коли радістю і захватом, коли болем і сумом, коли роздумами» − так сказала про свою творчість під час презентації сама поетеса.

Колеги й члени клубу «Первоцвіти Коропщини» у творчій манері привітали Світлану Станіславівну із виходом у світ чергового видання. І на противагу тій оцінці, яку поетеса скромно дала власній творчості,  сказали, що насправді її твори – довершені, глибокі,  спонукають до роздумів, а їхня авторка має справжній талант до віршування.

 

Хочеться зазначити, що під час презентації Світлана Станіславівна поділилася творчими планами, що пов’язані з прекрасною подією в її житті. Рівно місяць тому поетеса вдруге стала бабусею, а тому в проєкті уже наступна книжка – «Забавлянки для Міланки».

 

До речі, йшлося на презентації й про творчі плани всього клубу «Первоцвіти Коропщини». Голова об’єднання Світлана Милько нагадала, що наступного року  клуб святкуватиме 20-літній ювілей, і з цієї нагоди запропонувала випустити альманах із творами місцевих авторів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь