Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Духовому оркестру – двадцять!

Дата: 21.06.2021 15:08
Кількість переглядів: 505

Фото без описуСвято музики з нагоди ювілейної дати подарував своїм шанувальникам минулого вечора народний аматорський духовий оркестр Коропського будинку культури. 20-річчя колективу, знаного далеко за межами Коропщини, відзначили на Центральній площі містечка.

Духовий оркестр Коропського БК бере початок із 2000 року. Із 2002-го він - в статусі народного аматорського. Із самого «народження», майже два десятиліття, творчим колективом керував Борис Семенович Литвиненко. Незмінно  і, можна сказати, до останнього подиху. У березні 2020 року Бориса Семеновича не сталою... Пам’ять видатної людини під час концерту вшанували хвилиною мовчання. І з теплом, шаною та повагою згадували багато разів під час свята. До речі, начальник відділу культури і туризму Сергій Семенов оголосив зі сцени, що скоро оркестру буде присвоєне ім’я Бориса Литвиненка.

Зараз справу Бориса Семеновича продовжує його учень, молодий та енергійний Валерій Фока. Під керівництвом Валерія Вікторовича оркестр ефектно, урочисто, злагодженою ходою вийшов на святкову площу. До речі, артисти були в нових сценічних костюмах яскравого бордового кольору, пошитих спеціально під цей захід.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Святкового вечора оркестр-ювіляр подарували публіці два десятки прекрасних номерів. Звучала і «вічна» класика, і сучасні хіти. До речі, в репертуарі було багато новинок.

Крім музики, зі сцени лунало багато теплих слів.

Одразу із потрійним святом,  бо ж вчора ми відзначали величну Трійцю, а медики – ще й професійну дату,  громаду привітав селищний голова Володимир Куніцин. І з ювілеєм оркестру – «візитівки» Коропа. Голова громади побажав творчому колективу довголіття – відсвяткувати 100-річчя. І подякував людям, завдяки яким ми зараз можемо насолоджуватися творчістю нашої музичної перлини. Це тодішній голова районної державної адміністрації Михайло Півень, керівник відділу культури в ті роки Леонід Смоляк. І, звісно ж, Борис Семенович Литвиненко.

Фото без опису

Фото без опису

Зі святкової сцени Михайло Півень розповів про те, як писалася історія нашого оркестру із перших його днів. Із чого все почалося? Зі старого бабінного магнітофона, який на святковому заході сяк-так зіграв Гімн України. Тоді і задумав голова РДА створити в Коропі свій колектив, який би виконував якісну живу музику. На зорі створення оркестр задумувався як колектив дорослих музикантів. Але його керівник Борис Семенович спланував усе так, щоб творча команда постійно поповнювалася молоддю. Це робило оркестр вічним...

Фото без опису

Ведуча свята Наталія Поліщук представила невеликий екскурс в історію оркестру. Всі почули, яку незліченну кількість яскравих нагород заслужив наш музичний колектив за роки своєї творчої діяльності.

Ювілярів творчо привітали колеги по сцені – комік-студія «Чорне-біле», ансамбль учителів Мистецької школи, дует «Барви», солісти Ірина Коротич, Людмила Самойловська та Сергій Катюха. Лідія Гаркавенко зачитала зворушливу власну поезію про знакову роль оркестру в її житті.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Завершилося свято гучними оплесками, вигуками «Браво» і «На біс!». Звісно ж, оркестр виконав таке прохання публіки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь