A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Про ремонт тротуару, виїзну медичну допомогу, премії юним знавцям рідної мови – на виконкомі

Дата: 17.06.2021 21:55
Кількість переглядів: 484

Фото без описуЧергове засідання виконавчого комітету Коропської селищної ради пройшло сьогодні, 17 червня. Результат роботи – рішення із понад 30 питань різних сфер життя. Засідання провів голова громади Володимир Куніцин.

Поряд із членами виконкому та працівниками виконавчого апарату до роботи сьогодні долучилися ще й діловоди тих сіл, де нема старост. До складу виконкому вони офіційно не входять, але є частинками однієї команди. Їхні думки  цінні, а потреби – спільні. Будучи в одному залі, вони легко зможуть їх донести напряму до керівництва громади чи відділів.

Крім цього, сьогодні Володимир Миколайович поділився думкою, щоб у майбутньому практикувати виїзні засідання виконкомів  − у старостинських округах.

 

Перед розглядом питань, як і на попередньому засіданні, про свою роботу прозвітували старости. Сьогодні за алфавітним порядком заслухали старост Вільного й Вишеньок.

Із списку того, що запланувала Лариса Москальова, за її ж словами,  зроблено небагато. Але перелік робіт «говорить» за себе. Відремонтований обеліск, зроблений навіс над ґанком адмінприміщення, все прибране, вифарбуване, випиляне, регулярно проходять толоки, висаджені клумби… У цьому році вперше у Вільному працює робітник із благоустрою від громади. Зміни очевидні.

Та на жаль, не без ложки дьогтю. У відремонтованій, пофарбованій зупинці хтось зламав дах, смажив шашлик, залишив всередині згарище... А все ж зроблене своїми руками – жителів Вільного і самої старости. Прикро, що так не цінується.

Все, що планує зробити староста в селі, голова занотовував, щоб по можливості виконувати. До речі, у  Вільному вже  завершилося облаштування за кошти громади приміщення поліцейської станції в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади». Скоро буде відкриття.

Юрій Липко, староста Вишеньківського старостинського округу, багато уваги приділяє темі благоустрою. Навели лад на сміттєзвалищі, прибрали на кладовищах. У Вишеньках пофарбували місток. Господарську увагу приділили не тільки центру округу, а й селам – Черешенькам, Бужанці.

Проблеми й плани старостинського округу  − теж на замітці у голови громади.

У Вишеньки зараз заїхало багато пасік звідусіль. Місцевих людей це дуже турбує. На чиїй землі розміщені вулики, на яких підставах – старості доручили проаналізувати.

Після виступів старост перейшли до розгляду питань.

 затвердили звіти керівників комунальних підприємств селищної ради за 1-й квартал:

Юрія Федяя, Коропське бюро технічної інвентаризації;
Оксани Горбач, радіоорганізація «Короп ФМ»;
Володимира Матусяка, Коропська центральна лікарня;
Миколи Сємаки, Коропський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Зазначимо, що у нашій громаді планується розробка механізму надання медичної допомоги в тих селах, де нема ФАПів. Треба, щоб у певні дні до людей приїздив медик. Голова громади доручив керівнику «первинки» спланувати такий процес і подати пропозицію.

  •  затвердили проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт тротуару по вулиці Горького в Коропі. Ремонтуватиметься  ділянка від пішохідного переходу (навпроти магазину «Аврора») до магазину «Оптовичок».

− Треба з чогось починати… Короп − центральна садиба – виглядає досить непривабливо. Квіти ми посадили, хоч мене за них пробують критикувати опоненти... Тепер до квітів почнемо робити тротуари,

- зазначив Володимир Куніцин

У мріях голови – крім тротуару на Горького покласти 200 «квадратів» плитки біля «Ощадбанку» та встановити там лавочки, щоб людям не доводилося стояти в очікуванні своєї черги.

А ще треба вирішити серйозний коропський недолік… Є думки про проєкт туалету за «Ощадбанком» - цивілізованого, сучасного, з теплою водою…

  •  внесли зміни до Програми «Обдаровані діти – майбутнє Коропщини»

За цією програмою у нашій громаді грошові винагороди виплачувалися переможцям олімпіад та конкурсів позашкілля, а також педагогам, які підготували переможців.

А тепер фінансове заохочення будуть ще й для переможців мовних конкурсів імені Тараса Шевченка та Петра Яцика.

За перемоги «на області» діти отримуватимуть від 300 до 500 гривень, відповідно до зайнятого місця. За успіхи на Всеукраїнському рівні – від 600 до 1000 гривень.

 

  •  затвердили Дорожню карту розвитку спроможності Коропської громади до березня 2022 року

Нещодавно в рамках Програми DOBRE пройшов аналіз спроможності громади за 20-ма різними показниками (від управління фінансами  до залучення молоді). І хоч результати досить непогані (наш бал – 23, середній по області – 22, середній у громад 4-ї когорти – 19,2) проте ця Дорожня карта допоможе підвищити наш показник.

  •  погодили нову редакцію програми фінансової підтримки готельного господарства (збільшили фінансування для встановлення пожежної сигналізації в готелі «Космос»)
  •   погодили Програму розвитку цивільного захисту, реагування на надзвичайні ситуації, події та ліквідації пожеж до 2025 року (ресурсне забезпечення – 51 тисяча гривень. Більшість коштів (39 тисяч) підуть для ремонту боксу пожежного депо в цьому році)
  •  вирішили клопотати перед обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі про надання йому пільгового кредиту жителю громади відповідно до його заяви. Чоловік просить 150 тисяч гривень кредитну  на навісне обладнання для с/г техніки
  •  надали дозволи на безкоштовне влаштування до стаціонарного відділення терцентру двох тяжкохворих, які проживають самі і потребують стороннього догляду.
  • також на  виконкомі присвоїли адреси житловим будинкам відповідно до заяв мешканців громади (розглянули 11 таких заяв). Розглянули й інші питання.

Частина питань виконкому виноситься на розгляд сесії. Вона пройде завтра, 18 червня.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь