Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

В Коропській громаді з’являться нові інструменти участі

Дата: 16.06.2021 15:44
Кількість переглядів: 336

Фото без опису16 червня відбулося перше засідання робочої групи з розробки механізмів участі та залучення громадян до процесів управління в Коропській територіальній громаді, в якій взяла участь координаторка напряму інструментів участі та залучення громадян проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області» програми ДОБРЕ Тетяна Романова.

Члени робочої групи визначили інструменти участі над якими будуть працювати. А саме:

  • громадські слухання
  •  загальні збори громадян.

Планується розробити відповідні нормативні документи, які будуть регламентувати проведення громадських слухань та загальних зборів громадян в громаді.

Окрім цього, планується робота над розробкою Статуту громади. Були також напрацьовані подальші плани з використання кожного інструменту участі в громаді.

Вищезгадані інструменти участі необхідні для того, аби залучати більше громадян до процесів управління громадою, до спільного вирішення питань суспільного значення в громаді та встановлення конструктивного діалогу між громадянами.

«До цього ми керувались старим нормативним документом щодо проведення загальних зборів громадян. Але він вже сильно застарів і потребує вдосконалення. А положення щодо проведення громадських слухань поки у нас немає. Відповідно й були обрані ці інструменти участі для подальшої роботи в нашій громаді. Сподіваємось, що все заплановане нам вдасться»,

- зазначила Наталія Ющик, начальник відділу організаційної роботи.

Нагадаємо, у Коропській селищній раді створена Робоча група з розробки механізмів участі та залучення громадян у здійсненні місцевого самоврядування. Ця Робоча група займається вдосконаленням вже існуючих інструментів участі та/або впровадженням нових.

Робоча група є відкритою і всі бажаючі можуть взяти участь в її роботі будь-якого вищезазначеного напрямку. Щоб бути в курсі всіх подій та заходів в межах цього проєкту, запрошуємо залишити свої контакти за посиланням:  https://forms.gle/eYp6tZYzsyeSQQ8F9

Зустріч відбулась в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини».  Коропська громада є партнером Програми DOBRE у Чернігівській області.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь