A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Як не потрапити до відбору на проведення документальних перевірок  у 2022 році

Дата: 11.06.2021 15:13
Кількість переглядів: 209

Управлінням податкового аудиту області, з урахуванням карантинних обмежень та мораторію на певні види перевірок, протягом п’яти місяців поточного року проведено 279 фактичних та 282 документальні перевірки, результати яких узгоджено, в тому числі проведено 1 планову перевірку, позапланових - 62, перевірок юридичних осіб у частині ПДФО, військового збору, єдиного внеску - 60, перевірок фізичних осіб (самозайнятих осіб, громадян) - 159.

За результатами перевірок суб’єктів господарювання, які порушили вимоги податкового законодавства, встановлено заниження грошових зобов’язань на суму 35,2 млн гривень. З цієї суми протягом 2020 року сплачено податків до бюджетів усіх рівнів 13,4 млн гривень.

Крім того, за результатами перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток (збитки) на 0,2 млн грн, зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету на 2,5 млн грн, зменшено від’ємне значення з ПДВ на 13,5 млн гривень.

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що у червні 2021р. за підсумками декларування 2020 року буде проведено коригування плану-графіку документальних перевірок юридичних осіб  на 2021 рік щодо дотримання ними вимог податкового законодавства, яке здійснюється за наявними податковими ризиками недоплати сум податків, зборів, які визначаються системою ризикоорієнтовного відбору та іншою податковою інформацією ДПС України. Згідно даної системи визначено 29 податкових ризиків високого ступеня, 30 ризиків середнього ступеня та 9 ризиків незначного ступеня. Можна виділити такі основні групи податкових ризиків згідно системи ризикоорієнтовного відбору:

  •  неадекватність декларування податку на прибуток або ПДВ (коли доходи, обсяги постачання зростають, а суми задекларованих податків не збільшуються) та їх розмір суттєво менший ніж у середньому по галузі;
  •  наявність взаємовідносин із ризиковими суб’єктами господарювання (які перебувають у розшуку, по яких наявні кримінальні провадження пов’язані із ухиленням від сплати податків, мають ознаки фіктивності та нереальної господарської діяльності);
  •  значний розмір інших витрат, перевищення операційних витрат над собівартістю, значні суми дебіторської та кредиторської заборгованості, та їх зростання, тощо.

Тож, Головне управління ДПС у Чернігівській області закликає платників податків виважено ставитись до складання податкової звітності з ПДВ та податку на прибуток та визначення сум податкових зобов’язань з метою зменшення кількості податкових ризиків та ймовірності відбору до проведення документальних перевірок у 2022 році.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь