A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У квітні платники Чернігівщини додали бюджетам понад мільярд гривень податків та 539 млн єдиного внеску

Дата: 07.05.2021 11:39
Кількість переглядів: 200

Платниками Чернігівщини у квітні сплачено до бюджетів усіх рівнів понад 1 млрд грн податків та зборів, – повідомляють у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Чернігівській області.

До державного бюджету надійшло 435 млн гривень. Перевищення показника квітня минулого року склало понад 38 відс. або 121 млн гривень. Це відбулося за рахунок збільшення надходжень податку на додану вартість - на 32 відс., податку на доходи фізичних осіб – на 36 відс., рентної плати за користування надрами – у 1,7 рази, військового збору – на 42 відс., податку на прибуток - на 12 відсотків.   

До місцевих бюджетів усіх рівнів у квітні надійшло понад 606 млн грн податків та зборів. Ці надходження у порівнянні з минулорічними збільшились на 44 відс. або на 186 млн гривень.

Як наповнювались місцеві бюджети пояснила начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк: «Майже 67 відс. суми, що надійшла до місцевих бюджетів, складає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 406 млн гривень. У порівнянні з квітнем минулого року надходження податку збільшились на 103 млн гривень».

Серед інших податків, що значно впливають на наповнення місцевих бюджетів, Людмила Слотюк зазначила податок на майно. «За земельні ділянки, нерухомість та транспорт у квітні 2021 року сплачено майже у 3 рази більше, ніж у квітні минулого року. Цьогоріч сума сплачених майнових податків перевищила 94 млн гривень».

Крім того, у квітні поточного року страхувальниками сплачено 539 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що дає змогу вчасно виплачувати громадянам пенсії та інші соціальні видатки.   

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь