Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Туристам – сучасні обновки

Дата: 27.04.2021 21:56
Кількість переглядів: 439

Фото без описуВиконується затверджена в січні Програма розвитку туристсько-краєзнавчого та туристсько-спортивного напряму по роботі із юнацькою та шкільною молоддю Коропської селищної ради. Придбане спорядження для туристсько-краєзнавчого гуртка, що працює на базі Карильської школи.

Всього і  не назвемо, бо це аж 50 найменувань – загалом на понад 70 тисяч гривень. У списку − карімати та спальні мішки, страхувальні системи, різноманітні карабіни, рюкзаки, компаси, туристичні меблі й посуд, затискачі, спускові пристрої, блок-роліки, тактичні ноші, павербанк… Багато професійної термінології. Зізнаємося:  під час написання замітки довелося навіть шукати поради в Гугла. А гуртківці хоч знають, що це? Розберуться?

- Розберетеся?  - питаємо у Сергія Анатолійовича Пономарчука, наставника юних карильських туристів.

 - Звичайно! Ось діти приходили, роздивилися нове обладнання, поблокували страхувальні системи…  Затискачів у нас раніше не було. Через це на змаганнях доводилося пропускати деякі етапи. Тепер забезпечені усім.

Програма розвитку туристсько-краєзнавчого та туристсько-спортивного напряму – це не тільки придбання обладнання. Це проведення зльотів, змагань, тренуваннях, семінарів, квестів туристсько-краєзнавчого та туристсько-спортивного напряму. І це все планується, але як воно буде, покаже карантин…

- Будемо готуватися до Відкритого чемпіонату області – у травні. Поїдемо, якщо не буде «червоної» зони… - ділиться планами Сергій Пономарчук.

Саме він – натхненник і головний організатор усього, що нині пов’язане в нас зі спортивним туризмом. Команда юних туристів-карильчан – переможець багатьох змагань. І сам Сергій Анатолійович уже не уявляє свого життя без спортивного туризму… Важко й повірити що, у цьому вирі опинився він, можна сказати, випадково. Більше того −  без великого бажання.

А почалося все 2009-го року, коли його, молодого вчителя історії, відправили на районний туристичний зліт на Лису Гору. Тоді просто як наглядача – стежити за дітьми.

− А на наступний рік Ігор Віталійович, директор школи, каже мені: тепер вези дітей ти, ти ж був, бачив.

Так і почалося… А тоді директор Карильської школи  домовився з директором РЦДТ Оленою Вікторівною Куніциною – і у Карильському повноцінно запрацював туристичний гурток. Очолив його Сергій Пономарчук.

− І почалося: семінари, змагання… − згадує Сергій Анатолійович. −  Багато чого навчився у Володимира Леонідовича Сивця, вчителя Лукнівської школи. Він був тоді у нас туристом номер один…. І тепер туристична справа − вже як спосіб життя. І в мене, і в моїх помічників − Ярослава Риженка, Андрія Медведя, Ірини Коток…

Туристсько-краєзнавчий гурток у Карильському відвідують 15 дітей. 10 – постійні активісти.

- Що для вас най-найприємніше у ваші роботі? – цікавимося наостанок.

− Спостерігати, як діти самостійно працюють, бачити, що вони чогось навчилися, все знають і роблять без моїх  підказок... Це і про змагання, і про організацію побуту. Уже не треба казати, що треба картоплі насмажити – вона уже готова, або вже чиститься :)

Схоже, що розвиток туристичної справи у нашій громаді тільки набирає обертів. Десь із місяць тому Сергій Анатолійович очолив новостворений Коропський осередок Чернігівської обласної федерації спортивного туризму.

Крім Карильської школи, працює Сергій Анатолійович і в Рождественській – на тиждень має 2 години гурткової роботи. Але мріє про те, щоб цей напрямок розвивався у кожній школі.

Бажаємо тільки успіхів, здійснення всіх планів та перемог!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

Фото Володимира Лучка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь