A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Діловодам і старостам – про актуальне

Дата: 20.04.2021 12:55
Кількість переглядів: 559

19 квітня в селищній раді вперше пройшла навчальна зустріч для старост і діловодів громади. Фахівці Управління соцзахисту населення та Центру надання адміністративних послуг донесли представникам старостинських округів актуальну інформацію, що стосується призначення всіх видів допомог і субсидій. Учасники ланцюжка «староста/діловод – ЦНАП – Управління соціального захисту населення» на прикладах із життя узгодили правила й принципи співпраці, щоб кожен заявник зміг вчасно отримати належну йому державну допомогу. Йшлося на зустрічі й про інші актуальні теми сьогодення.

 

Як зареєструвати пасіку

Провідний спеціаліст відділу економіки, інвестицій та інноваційного розвитку Андрій Белан розповів про порядок реєстрації пасік в органах місцевого самоврядування.

А для цього пасічнику треба:

  •  прийти в селищну раду;
  • написати заяву;
  • надати копію ветеринарно-санітарного паспорта (його видає Держпродспоживслужба).

Після цього інформація вноситься в Журнал обліку пасік. Пасіка вважається зареєстрованою.

Реєстрація пасіки – це захист бджоляра. Тільки із зареєстрованою пасікою можна сподіватися на компенсацію, в разі якщо бджоли постраждають від обробітку сільгоспугідь агро-хімікатами. До того ж, зареєстрована пасіка дозволяє отримати державну дотацію на бджільництво.

 

Щоб державна допомога прийшла вчасно: прості правила

2021-й рік приніс новації у механізмі призначення всіх видів державних допомог і субсидій. Фахівці Управління соціального захисту населення уже не приймають заяви з документами від громадян. Тепер це роблять уповноважені особи (старости й працівники Центру надання адміністративних послуг). У ході роботи щоденно виникають якісь питання. Тому фахівці УСЗН Новгород-Сіверської РДА - начальник відділу з питань призначення та виплати державних допомог Людмила Пацук, начальник відділу соціальної підтримки пільгових категорій громадян, осіб з інвалідністю та нагляду за правильністю призначення пенсій Галина Лаврик разом із фахівцями  ЦНАПу – начальницею Надією Лебідь і адміністратором Аллою Корсунською розповіли про те, з чим старостам і діловодам треба бути уважними під час прийому заяв і документів.

Основне:

  • повнота переліку необхідних документів;
  • декларація за правильний період (липень 2020-грудень 2020  у разі звернення з 1 травня; жовтень 2020–березень 2021  у разі звернення з 1 червня).

  Дані про кожного заявника, який звертається за будь-яким видом державної допомоги, тепер вносяться до Інтегрованої інформаційної системи «Соціальна громада». Програма «просить» усі дані про людину (паспорт, код, особові рахунки, дані про прописаних із нею). Якщо хоча б чогось нема – доведеться доносити. А процес донесення-завезення документів затягує призначення допомоги.

Тому діловоду чи старості буде найкраще поробити копії всіх документів і свідоцтв, та передати їх до ЦНАПу із заявою.

У громаді розпочалася інвентаризація земель. Тож начальниця земельного відділу Лариса Дорошенко звернулася до старост і діловодів, щоб вони:

  •  подали інформацію про землі колективної власності для виявлення можливої відумерлої спадщини;
  • подали інформацію про господарські двори;
  • терміново повідомляли про факти розорювання прибережних смуг, природоохоронних зон, лугів.

Під час зустрічі старости й діловоди ставили запитання присутнім фахівцям. Їм або надавали відповіді, або ж запрошували для окремих, детальніших консультацій і ретельнішого вивчення ситуації.

Якщо буде потреба й зацікавленість, то заходи такого формату проходитимуть у нашій громаді постійно.

- У перспективі, якщо ви вважаєте за потрібне, ми будемо практикувати такі зустрічі й далі, − сказав старостам і діловодам селищний голова Володимир Куніцин. −  Ми з вами одна команда, і повинні працювати пліч-о-пліч. Ми разом. Тож якщо у ході роботи і життя будуть якісь труднощі − завжди звертайтеся. Будемо організовувати зустрічі, запрошувати відповідних фахівців, щоб наша робота в цих складних умовах була ефективнішою.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь