A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Новий компонент програми DOBRE «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області» в Коропській громаді

Дата: 20.04.2021 12:14
Кількість переглядів: 457

Фото без описуЗ квітня 2021 починається діяльність за новим  компонентом «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області» в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Вона триватиме до травня 2022 року.

19 квітня в Коропській територіальній громаді відбулася ознайомча зустріч регіональної організації громадянського суспільства (РОГС) з керівництвом громади, представниками структурних підрозділів та громадськості. Через карантинні обмеження було обрано онлайн-формат.

Керівник напряму «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області» програми DOBRE Павло Пущенко ознайомив з інформацією про новий компонент, можливостями та основними напрямами роботи:

  • Розвиток механізмів участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення та прийнятті рішень;
  • Посилення спроможності громадських організацій та ініціативних груп громади; 
  • Підтримка молодіжної роботи.

 Більш детально по кожному з них розказали  відповідні координаторки та кординатор.

Тетяна Романова розповіла про план роботи щодо запровадження та вдосконалення інструментів участі в громаді, про важливість громадської залученості та співпраці влади з громадою. Також навела приклади інструментів участі та ознайомила з подальшими кроками.  В рамках даного напряму заплановані: впровадження двох нових інструментів участі в громаді, навчання представників органів влади та громадськості онлайн-інструментам комунікації та партнерства, проведення інформаційних  кампаній із просування інструментів участі.

 Також одним з сегментів компоненту програми DOBRE «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є співпраця з місцевими громадськими організаціями та ініціативними групами. Наталія Висіканець показала етапи роботи в цьому напрямі. Першим кроком буде оцінка спроможності громадських організацій за методикою АRC, що  надасть змогу знайти перспективи та прихований потенціал, побудувати план організаційного розвитку. Також планується навчання для  громадських активістів та ініціативних груп, проведення Чернігівської літньої школи громадянської активності, можливість отримати грант на реалізацію проєкту/ідеї, запуск інтернет-платформи «Скринька добрих практик» для громадських активістів. Представники громадських організацій проведуть локальний аналіз з визначення потреб та пріоритетів громади.

            Основними заходами молодіжної політики є сприяння навчанню активного громадянства. В рамках молодіжного роботи відбудуться навчання молодіжних працівників та представників молодіжних рад, молодіжні обміни, моніторинг роботи депутатів. Підтримка молодіжної роботи буде здійснюватися координатором Андрієм Кужелем.

 

Зустріч відбулася  в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ
Програма DOBRE:
Представлення компоненту «Голос громади в місцевому самоврядуванні в Чернігівській області» 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь