A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Працював виконавчий комітет

Дата: 19.04.2021 23:01
Кількість переглядів: 880

Питання, що виносяться на розгляд виконкому, зазвичай стосуються різноманітних граней нашого життя. І сьогодні тематика засідання була досить широкою: від питання захисту бджіл − до перепоховання останків воїнів Другої світової війни. Зупинимося на ключових моментах сьогоднішньої роботи виконавчого комітету.

Програма «Територіальна оборона» погоджена

Із 11 до 30 травня в області пройдуть навчальні збори з військовозобов’язаними підрозділів територіальної оборони. На збори вирушать близько 70  військовозобов’язаних та резервістів із нашої громади. Зазначена вище програма із фінансуванням у 20 тисяч розроблена для покриття транспортних витрат.

У громаді діятиме комісія з питань бджільництва, попередження та фіксації масового отруєння бджіл

Подібної комісії у нас до цього не було. Але питання дуже актуальне. Завдання комісії цієї − сприяти інформуванню бджолярів про агрохімічні роботи під час обробітку сільгоспкультур, і, якщо так станеться, обстежувати й фіксувати випадків отруєння бджіл на вимогу власника пасіки, щоб він міг отримати відшкодування (за умови, якщо пасіка зареєстрована). Увесь механізм роботи комісії викладений у положенні. Склад комісії: заступник селищного голови, представники Держпродспоживслужби, поліції, громадськості й староста того старостинського округу, де комісія працюватиме.

Допомога готелю на протипожежні заходи

Виконком погодив Програму фінансової підтримки готельного господарства на 2021 рік у новій редакції. Прийняту раніше програму на суму 50 тисяч гривень додатково збільшили на 16 тисяч 300 гривень. За ці кошти буде виготовлений проєкт системи пожежної сигналізації та придбаний протипожежний люк.  

ФАПам доведеться «переїжджати»?

Виконком погодив дофінансування на 30 тисяч гривень Програми фінпідтримки надання первинної медичної допомоги. Ці кошти будуть спрямовані на облаштування санітарної кімнати у ФАПі в Карильському.

До 1 липня кожен медзаклад обов’язково повинен  отримати сертифікат про доступність для людей із інвалідністю. Медичні установи необхідно обладнати пандусом і санітарною кімнатою для людей із особливими потребами. Це стосується всіх без винятку наших ФАПів. Навіть якщо не брати до уваги фінансову сторону (а витрати це суттєві), є приміщення, які обладнати так, як треба, просто неможливо. Тому головний лікар ЦПМСД Микола Сємака запропонував створити комісію з обстеження, що вирішуватиме питання можливого перенесення ФАПів до інших приміщень.

Клопотання про надання пільгового кредиту

Відповідно до заяви жителя Коропа, виконком вирішив клопотати перед Чернігівським обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі про надання йому довгострокового пільгового кредиту в розмірі 150 тисяч гривень для придбання трактора.

Дозволи: на порушення об’єктів благоустрою й видалення дерев

Невдовзі КП «Вода» розпочне міняти труби водопроводу по вулиці Успенській та частині вулиці Горького. А для цих робіт треба буде розривати дорожнє полотно. Підприємству надали для цього дозвіл – до 1 серпня.

Продовжуючи тему благоустрою, виконком погодив знесення аварійних зелених насаджень у Поліському, Риботині, Сохачах, Райгородку й Коропі.

Селищний голова Володимир Куніцин закликав старост уважно підходити до питання аварійних дерев, особливо в людних місцях та одразу звертатися до селищної ради, якщо дерева загрожують жителям.

Виконком уповноважив посадових осіб (А.М.Белана, провідного спеціаліста відділу економіки, інвестицій та інноваційного розвитку селищної ради та Ю.Ю.Прокопенка, директора КП «Благоустрій») складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).

Перепоховають останки двох воїнів

Виконком надав відповідний дозвіл громадській організації Пошуковий клуб «Пам’ять Перемоги».

У серпні 2018 року в районі Лисої Гори в районі Шостакового мосту пошуковий клуб знайшов останки двох людей. Як показала експертиза – це останки воїнів Другої світової війни. Уже третій рік вони знаходяться у відділенні поліції. Але нарешті будуть перепоховані, як годиться.

Урочисте перепоховання відбудеться 7 травня на території Братської могили трьох радянських воїнів, які загинули при звільненні села Лиса Гора у 1943 році.

Клопотання про присвоєння звання «Мати героїня»

П’ятьох дітей народила і гідно виховала Ольга Миколаївна Бориско із Рождественського. Виконком порушити перед Чернігівською ОДА клопотання про присвоєння їй цього почесного звання «Мати героїня».

Засідання виконкому провів селищний голова Володимир Куніцин. Загалом члени виконкому погодили 24 питання.

Крім описаного вище, виконком затвердив інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг у сфері державної реєстрації;  розглянув питання оренди майна, соціального захисту, захисту прав дітей; заяви громадян; вніс зміни до кількох попередніх рішень.

Усі рішення сьогоднішнього засідання будуть опубліковані на сайті Коропської селищної ради в розділі «Офіційні документи».

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь