A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Книги: «Колгосп тварин», «1984» Джорджа Орвелла

Дата: 15.04.2021 16:09
Кількість переглядів: 825

Фото без описуСпробуєм вас переконати: кожна освічена людина має прочитати хоча б одну книгу Джорджа Орвелла − одного з найцікавіших романістів 20-го ст. А хто знайомий з його літературною спадщиною − говорить, що зупинитися на одній книзі − не можливо. Вони перевертають свідомість, яскраво описують реальність. Автор не намагається не прикрашати, не очорнити дійсність − і це дуже цінно і правдиво! Розповідь-притча «Колгосп тварин» принесла автору серйозне визнання, а роман «1984» − світову славу. Ці та інші книги Д.Орвелла є в фонді  КЗ «Публічна бібліотека» і ми радимо своїм користувачам ознайомитись з ними.

Уривок з «1984»: (головний герой, 39-літній Вінстон Сміт працює в Міністерстві Правди)

«Міністерство Правди має три тисячі кабінетів на поверхні і відповідну систему приміщень під землею. У Лондоні були лише три подібні споруди. Вони так пригнічували навколишню архітектуру, що з даху будинку «Перемога» їх можна було побачити одночасно. У них розташувалися всі чотири міністерства, з яких складався апарат уряду. Міністерство Правди керувало новинами, розвагами, освітою та мистецтвами. Міністерство Миру опікувалося війною. Міністерство Любові – законом і порядком. Міністерство Достатку – економікою. У Новомові вони називалися Мініправд, Мінімир, Мінілюб і Мінідос.

Мінілюб жахало своїм виглядом. Воно було зовсім позбавлене вікон. Вінстон ніколи не був у будівлі Міністерства Любові, навіть не підходив до нього ближче, ніж на півкілометра. Потрапити туди можна було лише в офіційних справах, проникнувши крізь лабіринт загорож із колючого дроту, залізних дверей і прихованих кулеметних гнізд. Навіть дотичні до його зовнішніх бар’єрів вулиці кишіли озброєними важкими кийками охоронцями у чорних одностроях з горилоподібними обличчями !»

 

Публічна бібліотека Коропської селищної ради
Короп, вулиця Поштова, 1
(4656)21138


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь