A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Проблема нестачі балонного газу вирішується

Дата: 09.04.2021 16:21
Кількість переглядів: 1112

Фото без описуІз початку року жителі всієї області залишилися без балонного газу – єдиний постачальник припинив його доставку. Для нашої громади це стало дійсно проблемою. Бо тільки 35% осель забезпечені природним газом. Більшість же − 65% − користуються балонним.  Відомо, що скоро в область зайде новий постачальник - ТОВ «НАДЕЖДА РИТЕЙЛ 2017» (місто Полтава). А зараз триває моніторинг потреби в скрапленому газі. Інформацію про те, скільки балонів треба на нашу громаду, ми вже подали.

Чому ж зник балонний газ?

До кінця минулого року скрапленим газом жителів Чернігівщини, і Коропщини зокрема, забезпечувало ТОВ «Харківрегіонгаз». Але з початку року товариство припинило таку діяльність. Іншого ж постачальника скрапленого газу в балонах для населення в нашій області нема.

Люди лишилися без газу в балонах. До старост і селищного голови надійшло з приводу цього чимало звернень.

Доставка газу − робота з високим рівнем небезпеки. Через безліч вимог возити газ людям будь-яке підприємство, приміром, наш «Благоустрій», не може. Наприклад, ТОВ «Харківрегіонгаз» мало й дозволи, і аварійно-диспетчерську службу; свою виробничу, матеріально-технічну бази, обладнання для всіх видів робіт з газопостачання.

Із проханням посприяти у вирішенні проблеми нестачі балонного Коропський селищний голова Володимир Куніцин звернувся із листом до голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко. Днями надійшла відповідь.

Коли єдиний постачальник газу перестав працювати в нашій області, обласна адміністрація зайнялася пошуком нового. І результат є.

Попередньо повідомило про готовність забезпечувати скрапленим газом жителів нашої області ТОВ «НАДЕЖДА РИТЕЙЛ 2017» (місто Полтава). Вартість одного балону з обсягом наповнення 35 л (17 кг) становить 550 грн.

У відповідь на лист ОДА фахівці відділу комунального майна, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування зібрали й передали інформацію про потребу жителів кожного старостинського округу в скрапленому газі – 444 балони на цей місяць і 400 на наступний.

Найбільше газу потребують жителі Шабалинівського і Рождественський округів – по 100 балонів.

«Після надання органами місцевого самоврядування інформації щодо розміру місячної потреби у скрапленому газі у розрізі населених пунктів та визначення відповідальних осіб для вирішення організаційних питань щодо механізму реалізації скрапленого газу на території громади, ТОВ «НАДЕЖДА РИТЕЙЛ 2017» буде забезпечено побутових споживачів скрапленим газом», −  повідомляє Чернігівська ОДА.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

фото з інтернету

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь