Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Засідання шостої сесії восьмого скликання пройшло сьогодні в селищній раді

Дата: 19.03.2021 20:41
Кількість переглядів: 1340

Фото без описуНа ньому депутати розглянули 196 проектів рішень (166 − земельних).

 

Пам’ять про колегу

Роботі сесії передувала хвилина мовчання. Селищний голова Володимир Куніцин попросив усіх присутніх вшанувати пам’ять Протасової Олени Іванівни. Олена Іванівна багато років очолювала бухгалтерську службу селищної ради, була депутатом кількох скликань. Її серце перестало битися вчора.

Новий депутат - Ірина Євтушенко

На минулій сесії на посаду старости Атюшівського старостинського округу затвердили Станіслава Пилипця, обраного до цього депутатом. У цьому разі, згідно з законом, від мандата він відмовився. Депутатом замість нього стала директор Публічної бібліотеки Ірина Євтушенко – наступна за черговістю у виборчому списку партії «За майбутнє».

Відповідне рішення Коропської селищної територіальної виборчої комісії  під час пленарного засідання оголосила секретар ТВК Валентина Богуславец.

Ірина Михайлівна працюватиме в постійній депутатській комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, законності, депутатської діяльності та етики.

 

Райгородок і Жернівку залишили з Лукновом

На сьогоднішню сесію завітала група представників Райгородка і Жернівки. Прийшли вони з тим, щоб попросити депутатів приєднати їхні села до Вільненського старостинського округу. Рішенням попередньої сесії згадані населені пункти стали частиною Лукнівського старостинського округу.

Прохаючи депутатів, жителька Райгородка Тетяна Вишняк озвучила такі аргументи:

  •  територіальна близькість до Вільного (це село дорогою до Коропа), зручне транспортне сполучення;
  • спільний «інвестор» (сільгосппідприємство);
  •  професійні, людські якості старости Вільного Лариси Москальової.

Одна із представників Жернівки аргументувала на користь Вільного тим, що цей населений пункт до її села буквально у пішій доступності, люди навідуються сюди і по хліб, і по ліки. А отже, за її словами, і центр старостинського округу зручно було б мати тут.

Думка цих людей була описана і в депутатському запиті Миколи Колодка. На звернення жителів Райгородка Микола Васильович просив приєднати згадані села до Вільного.

Про це ж ішлося і в колективному зверненні десяти депутатів (Юлія Вегера, Олена Куніцина,  Юлія Прохоренко, Олег Поладін, Тетяна Волк, Ігор Вегера, Дарина Мальцева, Людмила Назаренко, Юрій Яцечко, Ольга Євтушенко).

Під час голосування проект рішення, в якому йшлося про приєднання Райгородка і Жернівки до Вільного, не набрав потрібної для підтримання кількості депутатських голосів.

Майнові питання, земля

Сесію продовжили тим, що внесли зміни до кількох програм, зокрема програм соціального значення, які минулого тижня були затверджені виконкомом. Розглянули блок питань, що стосуються управління майном. Серед іншого – прийняли у власність майновий комплекс (будівлю адміністрації).

Обранці підтримали проект Плану соціально-економічного розвитку на 2021 рік

Також створили Робочу групу з місцевого економічного розвитку Коропської ТГ, затвердили Положення про неї та склад. Ця Робоча група працюватиме над створенням Програми місцевого економічного розвитку (це один із компонентів Програми DOBRE, партнером якої є наша громада).

«Земельний блок» налічував 167 питань.

У результаті розгляду цих питань надані дозволи на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель; щодо відведення земельної ділянки; щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Надані дозволи  на розроблення технічної документації із землеустрою під польовими дорогами (а це означає, що скоро будуть додаткові надходження в громаду).

Також сесія підтримала ряд питань про затвердження технічної документації, зарезервували для суспільних потреб і суспільної необхідності ділянку площею 14 з половиною гектарів (Атюшівський старостинський округ), прийняла з державної власності у комунальну 32 га землі.

Розглянули депутатський запит депутата селищної ради Михайла Гейка про пришвидшення затвердження старост у ті села, де вони ще не затверджені.

Завершили засідання питанням «Різне».

Рішення сьогоднішньої сесії будуть опубліковані на цьому сайті в розділі «Офіційні документи»

 

Сектор інформаційної діяльності,
програмного забезпечення та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь