Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Ми пам’ятаємо!

Дата: 05.03.2021 08:27
Кількість переглядів: 933

Фото без описуСьогодні, 5 березня, минає 5-та річниця загибелі захисника України МАЛЬЦЕВА Юрія Петровича (20 жовтня 1966 – 5 березня 2016)

Юрій Петрович народився на далекій Херсонщині, але провів дитинство на батьківщині матері −  у селі Рождественське(тоді – Жовтневе). Після 8 класів місцевої школи вступив до Борзнянського сільськогосподарського технікуму за спеціальністю «Бджільництво». Відслужив у армії.

Талановитий чоловік із «золотими» руками працював у різних сферах. У своєму селі трудився директором будинку культури, бджолярем (у Краснопіллі). Згодом переїхав у Радичів, працював будівельником. Юрій Петрович вправно робив печі, віконні рами, двері, обкладав цеглою будинки, виконував внутрішні ремонтні роботи. Люди цінували майстра за роботу, добру вдачу та відповідальність.

Коли почалися події на Сході, відновив свій військовий квиток, щоб піти на службу до Збройних Сил. Служив у 92-ій окремій механізованій бригаді 16-го окремого мотопіхотного батальйону територіальної оборони «Полтава» кулеметником.

Загинув Юрій Мальцев 5 березня 2016 року у віці 49 років під час мінометного обстрілу опорного пункту в районі Авдіївки Донецької області. Від тяжких поранень чоловік помер на місці.

Згідно Указу Президента України від 8 квітня 2016 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрія Мальцева було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У центрі Радичева встановлений меморіальний знак. Ім’я нашого героя увіковічнене на меморіальному знаку «Героям Небесної сотні та воїнам АТО» в Коропі та на меморіальній дошці Рождественської (Жовтневської) школи.

Вічна і світла пам'ять !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь