A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

24 лютого очікується погіршення погодних умов

Дата: 23.02.2021 18:23
Кількість переглядів: 407

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про погіршення погодних умов, що вплине на обстановку на трасах області. 

За прогнозом обласного центру з гідрометеорології, 24 лютого у Чернігівській області уночі очікується сніг, а вдень сніг з дощем. Температура нічна -15..-10°C морозу, вдень -5..0°C. У середу у Чернігівській області, як і по всій країні (окрім півдня), буде ожеледиця. Далі з середи на четвер різке потепління - до +5 градусів.

На час негоди дорожнє господарство області знаходиться у режимі цілодобового чергування. Планується проведення робіт з обробки покриття протиожеледними матеріалами. 

Просимо водіїв обов'язково зважати на погодні умови при плануванні поїздок. Враховуйте, що провести обробку покриття одномоментно з настанням несприятливої дорожньої обстановки неможливо. Треба час, аби техніка всюди доїхала. А після обробки покриття - щоб протиожеледна суміш спрацювала. 

Нагадуємо про необхідність бути особливо уважними на дорозі узимку. Авто обов'язково має бути взуте у зимову гуму з нормальним протектором. при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, уникати різких поворотів та ризикованих маневрів, тримати дистанцію з іншими автівками, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях промерзання узимку відбувається найбільше і найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом та спуском, де водії вантажівок обов'язково мають використовувати ланцюги проти ковзання та заборонено рухатись автопоїздами. Їх перелік за посиланням.

На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області працює цілодобово гаряча лінія Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами:
(0462) 66-18-93 - зі стаціонарного;
(095) 271-43-74 - з мобільного.

Інформація з сайту Чернігівської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь