Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Стоп! Залізничний переїзд

Дата: 22.02.2021 10:50
Кількість переглядів: 529

Фото без описуДо уваги жителів Коропщини. Державна служба України з безпеки на транспорті у рамках Всеукраїнської акції «Стоп!Залізничний переїзд», яка спрямована на підвищення рівня безпеки руху на залізничних переїздах, інформує, що у 2020 році на залізничних переїздах України сталося 66 дорожньо-транспортних пригод. Загинули 8 осіб. 28 людей травмувалися.

У 2019 році на залізничних переїздах сталося 65 ДТП, в яких загнуло 11 осіб та 20 травмувалися.

Усі випадки ДТП сталися через те, що водії ігнорували Правила дорожнього руху в частині перетину залізничних переїздів.

Тож завжди пам’ятайте про правила перетину залізничних переїздів.

Не забувайте, що залізничні переїзди є місцями особливо підвищеної небезпеки. Гальмовий шлях поїзда набагато перевищує гальмовий шлях будь-якого безрейкового транспортного засобу.

Водії транспортних засобів можуть перетинати залізничні колії лише на залізничних переїздах.

Під'їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов'язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина).

Для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою (стоп-лінією), дорожнім знаком, шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнали, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні — не ближче 10 м до найближчої рейки.

Якщо перед переїздом немає дорожньої розмітки або дорожніх знаків, що визначають кількість смуг руху, рух транспортних засобів через переїзд дозволяється лише в один ряд.

Рух через переїзд забороняється, якщо:

  • черговий по переїзду подає сигнал заборони руху − стоїть до водія грудьми або спиною з піднятим над головою жезлом (червоним ліхтарем чи прапорцем) або з витягнутими в сторони руками;
  •  шлагбаум опущений або почав опускатися;
  •  увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;
  •  за переїздом утворився затор, який змусить водія зупинитися на переїзді;
  •  до переїзду в межах видимості наближається поїзд (локомотив, дрезина).
  • забороняється самовільно відкривати шлагбаум або об'їжджати його, а також об'їжджати транспортні засоби, які стоять перед переїздом, коли рух через нього заборонено.

У разі вимушеної зупинки транспортного засобу на переїзді водій зобов'язаний негайно висадити людей і вжити заходів для звільнення переїзду.

Також, згідно з ст. 123 КУпАП, в'їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонений, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого, або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

Пам’ятайте, що залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки! Порушення правил проїзду залізничних переїздів тягне за собою кримінальну відповідальність, може спричинити значні матеріальні збитки та призвести до непередбачуваних тяжких наслідків із втратою людського життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь