A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Відбулось засідання виконкому: що воно принесло для громади?

Дата: 11.02.2021 21:27
Кількість переглядів: 598

Сьогодні, 11 лютого, знову працював виконавчий комітет. На засіданні розглянули 16 питань зі сфери фінансів, комунального господарства, соціального захисту і медицини. Зосередимося на ключовому.

 

 

 

 

Погоджений Звіт про виконання селищного бюджету за минулий рік

Начальниця фінансового відділу Наталія Басанець представила детальний аналіз фінансів за 2020 рік.

  • доходи склали  114 мільйонів 437 тисяч 700 грн;
  • видатки – 110 мільйонів 388 тисяч 900 гривень.

Зауважимо, що доходи могли б бути більшими. Громада недоотримує – станом на початок року наявний серйозний податковий борг, що сягає майже мільйона гривень (податок з доходів, за землю, нерухомість). Тільки за землю не надійшло близько 100 тисяч гривень. До речі, у списку боржників −  переважно коропчани. Жителі сіл сплачують податки значно відповідальніше.

 Що робитиме громада в цьомц році для збільшення доходів?

Скоро в селищній раді розроблять план заходів стосовно довиконання дохідної частини й економії витрачання видаткової. Пропишуть конкретні дії, працюватимуть. Мотивація неабияка. Селищний голова Володимир Куніцин сказав, що за попереднім аналізом бюджет громади недоотримує аж 10 мільйонів − через те, що багато землі оформлено всього під 3-4%, тоді як деякі орендарі платять і 12%.

Фінансова підтримка комунальних підприємств

Виконком погодив дофінансування програми підтримки КП «Вода» на 15 тисяч гривень. Ці кошти підприємство планує витратити  на ремонт автомобіля «УАЗ», який комунальникам передала наша «первинка». «Водоканал» нарешті буде на колесах.

Програму фінпідтримки КП «Благоустрій» збільшили на 590 тисяч – для погашення боргів по зарплаті працівникам, боргів по ЄСВ і судових рішеннях.

Підтримка Коропського бюро безоплатної правової допомоги

Погоджена Програма надання безоплатної правової допомоги жителям громади. Сума незначна – 5 тисяч гривень на цей рік.  У разі затвердження ще й на сесії, кошти підуть для випуску інформаційних буклетів, соціальної реклами, виїздів у села громади  для надання безоплатної правової допомоги.

Обладнання в лікарню

Наша лікарня потребує додаткового обладнання до фіброгастроскопа. Цим апаратом, відомим як «зонд», обстежують шлунок, стравохід і дванадцятипалу кишку. Ці обстеження в лікарні роблять, але за це медзаклад не має фінансування від Національної служби здоров’я України. Бо нема фото- та відеофіксації.

Керівник Коропської центральної лікарні Володимир Матусяк пояснив,  що з  фото-відеосистемою можна розраховувати на  750 гривень він НСЗУ  за одну процедуру. Платитимуть тільки на пацієнтів, яким за 50, але цих процедуру у нас за рік роблять чимало – можна говорити про не одну додаткову сотню тисяч гривень. Окрім доходів, з обладнанням можна отримати ще один пакет медичних послуг. А ще −  солідний «плюс» у статус лікарні.

Члени виконкому підтримали плани – погодили збільшення фінансування відповідної медичної програми на 160 тисяч.

Готелю − бути

Не так давно була затверджена Програма підтримки готельного господарства, виділені кошти, щоб готель заплатив за тепло. Сьогодні до Програми внесли зміни, щоб готель зміг погасити борг ще й за електроенергію. Швидше за все, це далеко не остання підтримка готелю в цьому році. Попри це, позиція керівництва громади однозначна: готель нам потрібен, його необхідно розвивати, залучати сюди кошти. Добре, що такий заклад у Коропі є. Бо хто втратив – шкодує, і тепер міркує над відновленням.

Житло учаснику бойових дій

Жителю Краснопілля, учаснику бойових дій, із  фонду комунальної власності виділили будинок у цьому ж селі. Чоловік перебував на квартирному обліку. Звернувся до селищної ради, бо його хата аварійна. Виділене житло, хоч і потребує ремонту, проте значно краще, ніж стара оселя.

А ще за підсумками виконкому:

 - утворена міждисциплінарна команда з питань організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- присвоєна адреса будинку відповідно до заяви його власника;

- продовжений договір оренди з Держгеокадастром на наступних 3 роки;

- ухвалені рішення із 5 питань, що пов’язані з соціальним захистом дітей.

 

Частину погоджених питань розглянуть завтра депутати селищної ради на засіданні п’ятої сесії восьмого скликання.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
 виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь