Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

П’ять років без «Амура»

Дата: 02.02.2021 08:33
Кількість переглядів: 364

Фото без опису2 лютого – п’ята річниця загибелі захисника України, нашого земляка Геннадія Васильовича Самуся із Краснопілля (25.07.1993 – 02.02.2016).

Односельці пам’ятають його як спокійного, серйозного, цілеспрямованого, справедливого, порядного і працьовитого парубка.  

Після строкової служби Геннадій Самусь уклав військовий контракт і продовжив службу у Броварах. А згодом − написав рапорт про направлення в зону бойових дій.

Геннадій з позивним «Амур» пройшов 2 ротації на позиції «Зеніт» біля Донецького аеропорту (лютий-квітень та липень-вересень 2015) − у складі зведеного загону ВПС «Дика качка». Отримав звання сержанта та був неодноразово нагороджений армійськими і військовими відзнаками.

У березні 2015 року зазнав кульового поранення в ліву руку, та після лікування повернувся на фронт.

2 лютого 2016 року група військовослужбовців, повертаючись з патрулювання території неподалік селища Спірне (Донецька область) підірвалася на «розтяжці». Наш 22-річний земляк помер на місці.

Указом Президента України від 8 квітня 2016 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Геннадія Самуся нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

В центрі рідного села Краснопілля у пам’ять про земляка споруджений меморіальний знак. Ім’я молодого воїна увіковічнене  на  меморіальному знаку «Героям Небесної сотні та воїнам АТО» в Коропі.

Ми пам’ятаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь