A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Граничний термін сплати єдиного внеску підприємцями за 4 квартал 2020 року – 19 січня 2021 року

Дата: 15.01.2021 09:48
Кількість переглядів: 229

Фото без описуФізичні особи-підприємці зобов’язані сплачувати єдиний внесок не пізніше 19 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Відповідно до Закону України № 2464-VI «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», фізичні особи-підприємці сплачують за себе єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування щоквартально до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, або щомісячно авансовим внеском – до 20 числа кожного місяця поточного кварталу.

Якщо єдиний внесок сплачується щоквартально, то за ІV квартал 2020 року необхідно сплатити 3300 грн (1100 грн. х 3 місяці).

Відповідно, підприємці, які сплачують єдиний внесок щомісяця - у листопаді за жовтень, грудні за листопад 2020 року та січні 2021 року за грудень 2020 року, повинні сплатити його у розмірі 1100 грн за місяць. 

Але є виключення! Законом України №1072-IX платників єдиного податку першої групи звільнено від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ з 1 грудня 2020 року по 31 травня 2021 року. Тобто, єдинники першої групи за IVквартал 2020 року мають сплатити не менш 2200 гривень. При цьому варто звернути увагу на особливості заповнення річного звіту за місяці звільнення від сплати ЄСВ.

Звертаємо увагу платників єдиного внеску, що з 04.01.2021 року кошти з єдиного внеску сплачуються платниками на нові рахунки. Переглянути нові реквізити рахунків, на які необхідно сплачувати єдиний внесок, ви можете на субсайті Територіальних органів ДПС у Чернігівській області у розділі «Бюджетні рахунки» https://ch.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

                                    Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь