A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Доплати до пенсії одержать 88 тисяч 100 непрацюючих громадян області

Дата: 11.01.2021 16:37
Кількість переглядів: 321

В області проведено перерахунок пенсійних виплат у зв’язку з підвищенням із січня 2021 року показника мінімальної заробітної плати в Україні, визначеної Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (6000 грн). Підвищені пенсії отримають 88,1 тис. непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років і мають страховий стаж: чоловіки – 35 років, жінки – 30 років, мінімальна пенсія становить 2400 грн.

Про це повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко.

Перерахунок пенсій здійснено автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ. Сума збільшення пенсії у кожного пенсіонера обраховується індивідуально, оскільки залежить від того, який страховий стаж він має і який заробіток одержував, коли працював. Середній розмір підвищення склав 354,20 грн.

Пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), після звільнення з роботи або припинення такої діяльності, пенсія перераховується з урахуванням мінімальної заробітної плати, визначеної на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

За рік що минув

Протягом 2020 року середня пенсія по області зросла на 411 грн, із 2764 до 3175 грн. Вісім разів підвищували пенсії для різних категорій громадян. Зокрема, у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму; здійснено індексацію пенсійних виплат; вперше реалізовано такий амбітний план, як доплата пенсій громадянам, які досягли 80-літнього віку; у автоматичному режимі перераховано пенсії працюючих пенсіонерів; підвищені пенсійні виплати в разі втрати годувальника для членів сімей осіб, які брали безпосередню участь в АТО/ООС або забезпеченні її проведення.

Головне Управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь