Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Новорічна казка – незнайомій дитині. У Коропській громаді вдруге стартувала святкова благодійна акція.

Дата: 03.12.2020 10:17
Кількість переглядів: 405

Фото без описуПочаток зими – як початок відліку у снігову казку: яскраву, радісну, новорічну. Миколай, Новий Рік, Різдво – час нових сподівань, привітань і подарунків. На жаль, у нашій громаді є дітки, які, швидше за все, не зможуть сповна відчути радість свята через скрутну ситуацію в сім’ї. Проте кожен, хто має можливість і бажання, може збадьорити, звеселити, розрадити дитяче серденько. Другий рік поспіль у Коропській громаді діє благодійна акція: можна зробити сюрприз, надіславши даруночок незнайомій дитині із соціально незахищеної категорії.

Акція має назву «Урочиста хода волонтерів − помічників Святого Миколая». Її придумала  і вже вдруге координує Оксана Нестеренко – завідувачка сектору по наданню соціальних послуг сім’ям з дітьми та молоді й разом з тим радниця Молодіжної ради Коропської громади. Цьогоріч до проведення акції долучилася і ця молодіжна організація.

Як взяти участь?

Шукайте сторінку Оксани Нестеренко у Facebook і пост про цю акцію. Ставте «+» у коментарях і отримуйте адресу хлопчика чи дівчинки, для  кого ви станете новорічним чарівником.

Ніхто із дітей не знає, що отримає подарунок, це абсолютний сюрприз. Уявіть, яка це радість  − отримати книжку, іграшку, солодощі, та будь-що!

Від часу опублікування оголошення про акцію минуло всього два дні, а вже є 34 охочих подарувати диво незнайомому хлопчику чи дівчинці. Долучаються не тільки жителі Коропщини, а й благодійники з Чернігова та Києва.

 − Активність радує, мабуть, ми все-таки згуртовуємося і стаємо добрішими. Сподіваюся, що бажаючі будуть ще.

− А розкажіть − як було торік?

− Тоді вдалося новорічні свята зробити чарівнішими для 55 діточок. 10 благодійників були місцевими, а решту взяла на себе наша землячка Таня Дорошенко, вона брала адреси і передавали своїм знайомим. Діти отримували подаруночки через поштові відділення, я була посередником, працівники старостинських округів активно долучились до приємної місії, багато подарунків передавали особисто ті, хто забажав. Бачила здивування в очах дітей і чула приємні відгуки від мам, які телефонували і просили передати слова вдячності нашим благодійникам.  Вдячна всім за довіру, за добро і щедрість!

До речі,  вже знана благодійниця Ксенія Ричик із Атюші організувала одразу дві новорічні акції для діток, у яких не все так просто у житті.

На її сторінці  − інформація про передноворічну лотерею і благодійну акцію, яка має назву «Фабрика Святого Миколая».

Отож, хто має бажання і можливість – долучайтеся!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь