Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Коропчани вшанували пам’ять жертв Голодомору

Дата: 27.11.2020 15:11
Кількість переглядів: 537

Фото без описуВ останню суботу листопада українці всього світу вклоняються пам’яті жертв голодоморів: геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років. Сьогодні в Коропі пройшов мітинг-реквієм біля Хреста− пам’ятника жертвам Голодомору.

Вісімдесят сім років минає відтоді, як нашу землю спустошив страшний геноцид українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР. Визнання Голодомору геноцидом українського народу законодавчо закріплене Законом України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні».

Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України тоталітарна система створила для українців умови, розраховані на їхнє фізичне винищення. Тоді загинули мільйони українців на території Української СРР та Кубані. Голодний психоз і тривале недоїдання спричинили мутацію моралі − в українських селах у 1933 році зникли коти та собаки, їх з’їли голодні селяни. В усіх областях були зафіксовані випадки поїдання людей…

І навіть у тих страшних умовах наш народ зміг вистояти, зберегти себе як нація. І тепер наше завдання – зберегти пам’ять про все, що відбулося на нашій землі.

Участь у сьогоднішньому мітингу-реквіємі взяли представники органів влади й місцевого самоврядування, організацій і установ, духівництва.

На запрошення ведучої мітингу Наталії Поліщук всі схилили голови у хвилині мовчання. До Хреста поставили  засвічені лампадки, поклали квіти, яблука, житнє колосся і хліб, без якого в роки голоду плакали змучені діти, вмирали малі й дорослі…

Завершився мітинг-реквієм громадською панахидою, яку провів Благочинний Коропського округу отець Володимир.

Завтра о 16-00 відбудеться Загальнонаціональна хвилина мовчання у пам’ять про людей, життя яких у мирний час на родючій землі обірвала голодна смерть.

У цю вечірню завтрашню пору поставте запалену свічку на підвіконні вашої оселі. Хай цей вогник стане знаком нашої вічної скорботи і пам’яті, світлом очищення задля нашого майбутнього.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь