A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі пройшов круглий стіл проти насильства

Дата: 26.11.2020 16:36
Кількість переглядів: 1164

115 заяв і повідомлень про вчинення насильства в сім’ї отримали коропські правоохоронці від початку року. Це на 17 більше, ніж торік. Тема серйозна і варта того, щоб про неї говорити. Вчора стартувала щорічна акція «16 днів проти насильства» − у цей час по всій країні проходять заходи, які вкотре актуалізують тему насильства, вчать не мовчати, повідомляти, протидіяти. Сьогодні в залі засідань селищної ради пройшов один із них – круглий стіл для суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Для проведення круглого столу до Коропа прибули обласні фахівці: старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Чернігівській області) Управління дотримання прав людини Національної поліції України Лариса Борисенко і керівниця програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Катерина Данькова

Захід зібрав представників місцевих служб, що стикаються в роботі із темою насильства − це начальниця відділу-служби у справах дітей селищної ради Наталія Величко, завідувачка сектору по наданню соціальних послуг сім’ям з дітьми та молоді Оксана Нестеренко і фахівець із соціальної роботи Каріна Кудренко, начальниця Коропського бюро правової допомоги Дарина Мальцева, начальниця Коропського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області Світлана Вандоляк, начальник сектору превенції Коропського відділення поліції Валентин Висоцький, психолог Тетяна Єрмак, представниця районної філії обласного центру зайнятості Юлія Соловйова.

Участь у роботі круглого столу взяли освітяни − начальник відділу освіти селищної ради Олег Курбанов і практичний психолог Коропської школи Анна Журавель. Обласні фахівці передали для шкіл нашої громади інформаційні матеріали, які розкажуть дітям про види насильства і про те, як йому потрібно протидіяти.   

Яка ситуація із домашнім насильством на Коропщині, як карають кривдників? Таку довідку-аналіз представив Валентин Висоцький.

З початку року до нашого відділення поліції надійшло 115 заяв та повідомлень про насильство в сім’ї. Страждають переважно жінки – 111 заяв. 4 заяви було від чоловіків.  

За аналогічний період 2019-го звернень про насильство було менше – 98.

У цьому році після перевірки 13 фактів насильства не підтвердилися. До адміністративної відповідальності притягнули 77 осіб, з них 22 пустилися берега вже не вперше… Торік покарання «заслужили» 70 людей.

З початку року винесено 16 термінових заборонних приписів. 61 адміністративну справу розглянув суд. Як наслідок: 45 штрафів, 2 адміністративних арешти, 5 громадських робіт, 4 справи закрито і 5 приєднано. 14 справ суд ще розглядає.

На обліках відділення поліції перебувають 40 домашніх забіяк, з них – 3 жінки. Із цими людьми правоохоронці проводять профілактичну роботу.

Із темою насильства люди звертаються і до бюро безоплатної правової допомоги. Його начальниця Дарина Мальцева тільки в цьому місяці усно проконсультувала двох наших земляків.

Ще раз нагадаємо, куди ви можете звертатися, якщо стали жертвою насильства, або ж знаєте про такі випадки:

Поліція − 102, чергова частина Коропського відділення поліції − 2-15-63

Національна «гаряча лінія» з питань протидії насильству та захисту прав дитини 0 800 500 335 або 116 123 (з мобільного)

Сектор по наданню соціальних послуг сім’ям з дітьми та молоді – Короп, вулиця Горького, 9, кабінет 24, телефон 2-75-62.

Центр безоплатної правової допомоги – Короп, вул. Успенська, 2, телефон  2-12-62.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь