A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Поліція по-новому: невдовзі в нас працюватимуть поліцейські офіцери громади

Дата: 24.11.2020 18:34
Кількість переглядів: 655

Фото без описуЖителі громади пам’ятають хвилю розбійних нападів, що прокотилася Коропщиною близько року тому. Страх, розгубленість, безсилля перед нахабною вседозволеністю… Було важко не впустити у серця ці відчуття, особливо одиноким людям¸ яких у нас багато. У такі хвилини по-справжньому усвідомлюєш важливість захисту, важливість правоохоронної системи. Триває адміністративно-територіальна реформа, укрупнення районів… Що ж буде із районними відділеннями поліції, як наше? Ця тема викликає багато запитань і зараз на слуху.

РЕФОРМА ПОЛІЦІЇ ТРИВАЄ

Цими днями голова облдержадміністрації Анна Коваленко і начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський проводять семінар-наради із головами об’єднаних громад. На такій зустрічі в ОДА побував новообраний голова Коропської громади Володимир Куніцин. Одна із піднятих тем стосувалася якраз реформи правоохоронної системи,  того, як надалі у громадах працюватимуть правоохоронці.

Тож хочемо розповісти про проєкт «Поліцейський офіцер громади» − крок реформи Національної поліції й новий формат роботи дільничних офіцерів.

ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ – ХТО ЦЕ?

Поліцейський офіцер громади матиме широкий функціонал. Він щоденно спілкуватиметься з мешканцями, дбатиме про порядок на своїй території, реагуватиме на проблеми, запобігатиме правопорушенням і розслідуватиме дрібні злочини, які не потребують залучення слідчо-оперативних підрозділів. А ще буде наділений повноваженнями по лінії ювенальної превенції, дозвільної системи та контролю безпеки дорожнього руху.

Поліцейського громади не залучатимуть до охорони публічної безпеки чи конвоювання. Тож 100% часу він працюватиме для людей громади, постійно перебуватиме в громаді і звітуватиме про свою роботу перед громадою.

СКІЛЬКИ ЇХ БУДЕ В НАС?

Один такий офіцер працюватиме на 4-5 тисяч жителів. Населення Коропської ОТГ 16 тисяч. З цього виходить, що їх у нас буде  четверо.

ХТО ФІНАНСУВАТИМЕ ЇХНЮ РОБОТУ?

Анонсують, що заробітна плата такого правоохоронця буде від 14 тисяч гривень. Усе фінансування, пов’язане з проведенням конкурсів для майбутніх поліцейських офіцерів громади (в списку є навіть проходження поліграфа), забезпеченням формою, зарплатою, бере на себе нацполіція.

А ЩО ТРЕБА ДЛЯ ЦЬОГО ВІД ГРОМАДИ? 

Громаді потрібно буде облаштування приміщення із двома кімнатами, місцем для  роботи і відпочинку, каже Володимир Куніцин.  У селах найдоцільніше буде їх обладнати на базі старостинських округів. Поки що у планах Атюша, Нехаївка, а також Вільне − через наближеність до Лукнова, Райгородка, Оболоння і Вишеньок.

−Я вважаю, що це буде серйозна допомога у роботі старостинських округів, − переконаний Володимир Миколайович. −  Старості доводиться розв’язувати різні проблеми в своєму селі, буває, що треба владнати, наприклад, сімейну сварку. А хто такий староста? Він має такі повноваження? Ні. А дільничний офіцер громади їх  матиме.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

Ілюстрація з інтернету


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь