A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Чотири районні підприємства прийняли в комунальну власність селищної ради

Дата: 23.10.2020 10:17
Кількість переглядів: 820

   Фото без описуВчора в залі засідань селищної ради пройшла 55  сесія сьомого скликання. Засідання провів селищний голова Віктор Журавель. Аби він мав можливість працювати того дня, голову на один день відкликали з додаткової відпустки без збереження заробітної плати. Участь у роботі сесії взяли члени виконкому і працівники виконавчого апарату ради.

  Як завжди, засіданню передувала робота депутатів у комісіях, де ретельно розглянули кожне із питань порядку денного. Крім цього частину питань, а саме ті, що стосуються змін до різних програм, у переддень сесії розглянув виконком.

 

 

 

Фото без опису

 

Райлікарню, центр первинної медико-санітарної допомоги, БТІ і готель −  у громаду

  Блок майнових питань був особливо важливий, бо стосувався прийняття в комунальну власність селищної ради районних підприємств − комунальних некомерційних підприємств «Коропський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» і «Коропська центральна районна лікарня», комунальних підприємств «Інформаційно-туристичний центр «Космос» і «Коропське районне бюро технічної інвентаризації».

  На сесії ухвалили рішення про зміну засновника та затвердження нових редакцій їхніх статутів. Зазначимо, що через зміну власника змінюються й назви. Коропське районне бюро технічної інвентаризації буде Коропським бюро технічної інвентаризації Коропської селищної ради, Коропський районний центр первинної медико-санітарної допомоги − Коропським центром первинної медико-санітарної допомоги Коропської селищної ради, Коропська центральна районна лікарня − Коропською центральною лікарнею Коропської селищної ради.

На сесії були присутні керівники медустанов, які готові були відповісти на запитання депутатів. Прогнозовано, що ці питання стосувалися теми коронавірусу.  В.о. директора КНП «Коропська ЦРЛ» Володимира Матусяка попросили розповісти про ситуацію в нас  із Covid-19. Цікавило депутатів і те, за чий кошт лікуються хворі. За словами медика, це відбувається частково за кошти пацієнтів, але завдяки тому, що навесні були виділені 200 тисяч (одноденні заробітки працівників апарату та всіх установ селищної ради) частина антибіотиків для лікування видаються безкоштовно. Також за ці кошти були придбані й поки що в наявності засоби захисту персоналу лікарні.

  Повне державне фінансування для боротьби з Covid-19 мають ті лікарні, що уклали договір із Національною службою здоров’я України на лікування пацієнтів з коронавірусом. Його наша лікарня не має, бо вимоги до договору високі − наприклад, потрібні 4 анестезіологи, а у нас їх 2.

  Наприкінці Володимир Іванович нагадав усім про те, що може допомогти вберегтися від вірусу  − маски, часте й ретельне миття рук, використання антисептиків.

 

До шести програм – зміни

  На сесії підтримали зміни до ряду програм, що діють у селищній раді. Зміни полягають у наступному:

− виділили 18 тисяч на засоби дезінфекції приміщень виборчих дільниць після голосування;

− виділили 14 тисяч 200 гривень для придбання вуличних світильників у Нехаївку, також  4 тисячі 200 гривень − придбання труб для встановлення дорожніх знаків;

− виділили додаткових 800 гривень, які необхідні до кінця року на Програму надання пільг хворим з хронічною нирковою недостатністю, що отримують гемодіаліз в обласному медичному центрі. Її фінансування становить тепер 40 тисяч 800 гривень із бюджету селищної ради;

− виділили додаткових 8 тисяч для вручення відзнак з нагоди  професійних свят до кінця року та подарунків довгожителям;

− у Програмі по соціальному захисту та підтримки громадян Коропської селищної ради на 2020 рік зробили перерозподіл між напрямками надання допомоги.

Розглянувши ці питання, депутати внесли зміни й до кошторису громади у 2020 році.

Крім цього зміни внесли до Програми щодо здійснення управління майном комунальної власності Коропської селищної ради, аби мати змогу за кошти селищного бюджету виготовляти документи на рухоме майно, а не тільки на нерухоме;

  Продовжили роботу ухваленням рішень із земельних питань. Розгляд цього блоку був тривалим у часі. Депутат виборчого округу №23 Олександр Хоменко звернув увагу на те, що земельна ділянка, яку один із жителів хотів оформити у власність, знаходиться на території саду в Рождественському, і повідомив про це на сесії. Питання зняли із розгляду для вивчення. 

  А депутати виборчого округу №25 Віктор Варава і №26 Анатолій Покотило (Шабалинів) виступили за те, щоб у їхньому селі право отримати земельну ділянку надавалося в першу чергу місцевим людям, і щоб погодження на отримання землі надавала спеціальна комісія із депутатів, старости і активістів села.

Завершилася сесія питанням «Різне».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь