Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На сесії попросили районну раду передати первинну медицину громаді

Дата: 06.10.2020 18:00
Кількість переглядів: 854

  Фото без описуСьогодні селищний голова Віктор Журавель провів позачергове 53 засідання сесії селищної ради сьомого скликання. На ньому депутати розглянули 4 питання. Ключовим було клопотання перед районною радою про передачу районного комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» громаді. Терміновість сесійного зібрання була викликана прив’язкою до районної сесії, що планується на найближчу п’ятницю. Клопотання про передачу потрібно було встигнути прийняти до неї.

  На засіданні був присутній керівник центру Микола Сємака, і йому надали слово. Були питання щодо Понорницької зони, тож Микола Сергійович пояснив, що там працюють 3 лікарів, вони уклали з жителями декларації, заробляють на себе, тому фактично первинна медицина тієї зони самодостатня, за винятком оплати за енергоносії.

  Друге питання стосувалося Програми благоустрою території Коропської селищної ради на 2020 рік. Її фінансування збільшили на 104 тисячі 480 гривень – це заробітні плати косарів, які працювали в селах, і придбання запчастин для комунальної техніки.

  В результаті розгляду третього питання депутати внесли зміни до чинного кошторису селищної ради. По перше, збільшили дохідну частину бюджету на 100 тисяч гривень за рахунок уточнення власних доходів від адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Із цих коштів 95 тисяч спрямували на програму благоустрою і 5 тисяч – на підтримку відділення поліції, а саме придбання пального. Крім цього депутати підтримали перерозподіл коштів між розпорядниками і цим забезпечили призначеннями зарплату обслуговуючому персоналу шкіл. Додаткова дотація з області найближчим часом не надійде, але зароблені кошти люди отримають вчасно.

   Кінцевим питанням цієї сесії депутати доручили селищному голові звернутися з клопотанням до Держгеокадастру про передачу в комунальну власність земель державної власності за межами населених пунктів. Це невеликі ділянки, переважно прибережні смуги, загальною площею 134, 7 гектарів.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності,
програмного забезпечення та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь