A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Вшанували пам’ять визволителів Коропщини

Дата: 22.09.2020 17:41
Кількість переглядів: 713

   Є дати, імена та події, що увійшли в історію свого села, країни чи світу. Про них складають вірші та пишуть книжки, а головне – зберігають священну пам’ять, що передається крізь роки, крізь покоління. Для нашого народу однією з таких подій стала Друга світова війна. 77-му річницю визволення Коропщини від нацистських загарбників та День партизанської слави відзначили сьогодні в Коропі.

  У заходах взяли участь представники районної організації ветеранів війни та праці, представники органів влади та місцевого самоврядування на чолі із головою районної ради Михайлом Мазуренком, першим заступником голови райдержадміністрації Віктором Кузубом, заступником селищного голови Василем Кравченком, представники центру комплектування та соціальної підтримки, інших організацій та установ, працівники засобів масової інформації.

  Після церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків Другої світової війни, меморіалу героям Небесної Сотні та воїнам АТО, пам’ятників на Алеї героїв, усі зібралися до меморіалу Скорботної матері на мітинг-реквієм.

  Із проникливими словами на адресу ветеранів і всіх присутніх виступив голова райради Михайло Мазуренко. Він зазначив, що майже кожна сім'я Коропщини відчула в ті роки пекельний біль утрат. До рідного порогу не вернулися 8 тисяч наших земляків − вони навіки залишилися в братських могилах, які розкидані по всій Європі. У самому тільки Коропі було розстріляно і закатовано 440 мирних жителів.

  З усіх райцентрів Чернігівщини Короп був визволений першим. Хвилиною мовчання усі вшанували пам’ять загиблих воїнів, які не повернулися з війни, які поклали життя за визволення Коропщини, схили голови перед тими, хто пройшов вогняними стежками війни й вистояв під зливою куль та снарядів.

  Була на заході й мить нагородження. Ветеран військової служби, голова Коропської первинної ветеранської організації Микола Миколайович Кузьменко отримав Подяку голови обласної державної адміністрації за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху й патріотичне виховання молоді  та з нагоди 77-ї річниці визволення Коропщини. Цю нагороду Миколі Миколайовичу вручив перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Кузуб.

  А після завершення урочистостей заступник Коропського селищного голови Василь Кравченко і секретар селищної ради Людмила Гавриленко поклали квіти до пам’ятного знаку мирним жителям Коропа, розстріляним фашистами в 1942 році, могили воїнів-визволителів на Лисій Горі, пам’ятнику Героям Оболонського плацдарму, де до делегації долучився очільник Оболонського старостинського округу Володимир Гавриленко.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь