A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Представник нашої Молодіжної ради взяв участь у створенні Української Асоціації молодіжних рад

Дата: 16.09.2020 12:24
Кількість переглядів: 1437

   Фото без опису28-річний коропчанин Юрій Тарасенко відвідав установчі збори новоствореної національної молодіжної платформи, що пройшли вихідними у Пластовому вишкільному центрі в Бучі, що на Київщині.

   Цей захід об’єднав 38 представників молоді із 20 областей. До Коропа Юрій повернувся із сувенірами, що нагадуватимуть про зустріч, морем вражень від спілкування з активними однолітками й молодшими за себе юнаками й дівчатами, та головне − ідеями для Коропа. Ними він радо поділився із колегами по нашій Молодіжній раді під час вчорашнього засідання, яке провели на «підкові» в парку імені Миколи Кибальчича.

  Прийом учасників у Бучі був дуже крутий, захід пройшов на базі великої будівлі на зразок нашого спорткомплексу. Пластовий вишкільний центр – це як наш аналог американської школи для скаутів, яку часто показують у фільмах. Тут на юнаків і дівчат чекало знайомство, де кожен розповів про себе, і власне вибори керівництва Української Асоціація молодіжних рад − голови й членів правління, ревізійної комісії та наглядової ради.

   Українська асоціація молодіжних рад  − це громадська організація, в яку входять молодіжні ради, молодіжні парламенти, молодіжні колегії тощо. Ця Асоціація підтримуватиме діяльність молодіжних рад і сприятиме підвищенню молодіжної участі у процесі прийняття суспільно-важливих рішень. Молодіжна рада Коропської громади стала підписантом цієї Асоціації.

   Наступного дня учасники розпочали роботу в тематичних групах.

  − Ми розділилися на шість команд відповідно до напрямків – «аналітично-консультативний», «мережева комунікація молодіжних рад», «медіа позиціонування та зовнішні комунікації», «міжнародне співробітництво», «адвокація», «проектний менеджмент та фандрейзинг», − розповів Юрій.  У назві останньої команди є термін, запозичений з англійської, що означає «збір коштів». Саме до неї коропчанин і потрапив.

   Юрій розповів, що керівник цієї групи вже має серйозний досвід роботи із грантами й залученням міжнародних коштів. Тому праця у цій команді обіцяє бути цікавою, корисною та плідною.

  Проте сама по собі участь нашої молодіжної ради в Українській Асоціації молодіжних рад нічого не принесе, якщо самі наші хлопці й дівчата не захочуть об’єднатися, про що наголосив Юрій. Видно, що він дуже надихнувся й «загорівся» ідеєю активізувати молодь тут.

  Вчорашня зустріч продовжилася плануванням роботи нашої молодіжної ради. Як визначили хлопці й дівчата, зараз найголовніше – створити резервний фонд для втілення молодіжних ініціатив, налагодити зв’язок  із молоддю сусідніх громад, заявити про себе за допомогою різних заходів, створення цікавих об’єктів (поки що Молодіжна рада попросила «потримати» інтригу, що саме це буде).

  А найближчої суботи, 19 вересня, наша молодь організовує акцію із прибирання місць відпочинку – на Віті й Панському, Коноплянці та Карпівці (Плавучий міст). До акції молодь запрошує долучитися всіх, хто вболіває за чистоту рідного селища. Вік значення не має! Збір учасників у суботу о 10-й годині біля селищної ради (вулиця Горького, 9, навпроти автостанції). Пакетами для сміття й рукавичками забезпечує селищна рада.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь