A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Туберкульоз – інфекційна хвороба, небезпечна для оточуючих

Дата: 19.03.2018 16:46
Кількість переглядів: 790

Фото без описуЩороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.

За офіційними даними ВООЗ, у світі близько 9,6 млн. осіб хворіють на туберкульоз, щорічно близько 1,5 млн людей помирає внаслідок цього захворювання.

Туберкульоз є однією з причин смертності внаслідок інфекційних хвороб. Понад 95% летальних випадків від туберкульозу реєструється в країнах з низьким рівнем життя.

На жаль, рівень поширення туберкульозу в Україні характеризується високим ризиком інфікування населення, більшість з якого навіть не підозрює небезпеку зараження, контактуючи з хворими у транспорті, магазинах, місцях масового перебування людей тощо.

Фото без опису

Саме в цьому й переконались учні Коропської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка на передодні Дня боротьби з туберкульозом 24.03.2018.  Змістовну, інформаційно-наповнену лекцію для дітей прочитав лікар-фтизіатр Віктор Навродський.

Фото без опису

Учні ознайомились з основними джерелами туберкульозної інфекції людини, основними симптомами захворювання, шляхами передачі туберкульозу та засобами боротьби з інфекцією.

Відділом сім’ї, дітей молоді та спорту Коропської селищної ради  був запропонований для перегляду фільм «Туберкульоз. Знай. Стережись. Не бійся».

Фото без опису

Тож варто наголосити на тому, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування. Не зволікайте проведенням туберкулінодіагностики у дітей, профілактичними флюорографічними оглядами, дотримуйтеся здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни – це стане запорукою здоров’я та вагомим кроком на шляху протидії епідемії.

 

 

За інформацією відділу сім’ї, дітей, молоді  та спорту 
Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь