A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На черговій сесії ключі від новенького автобуса вручили директору Оболонської школи

Дата: 23.01.2018 16:36
Кількість переглядів: 898

Сьогодні відбулася дев’ятнадцята сесія Коропської селищної ради сьомого скликання, на розгляд якої було винесено сто двадцять п’ять питань. У роботі засідання взяли участь депутати Чернігівської обласної ради Микола Мисник, Володимир Селянський,  заступник селищного голови Олег Мельоха,  члени виконавчого комітету, працівники виконавчого апарату Коропської селищної ради, представники засобів масової інформації.

Початок зібрання селищний голова розпочав з дуже гарної новини, вручивши ключі від новенького автобуса, придбаного за кошти державної субвенції. на розвиток інфраструктури, директору Оболонської школи Наталії Струтинській.Відтепер  понад 60 учів із Оболоння, Будища, Вишеньок, Городища та Придеснянського їздитимуть до школи у сучасному, комфортному  автобусі.

Прозвучали також і привітання з побажаннями здоров’я, наснаги, добра тим депутатам, дні народження яких пройшли у міжсесійний період.

Затвердивши регламент сесії та порядок денний, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Про виконання Плану соціально-економічного розвитку Коропської об’єднаної громади за 2017 рік та  про План соціально-економічного розвитку Коропської об’єднаної громади на 2018 рік заслухали звіт селищного голови Віктора Журавля. Пріоритетними напрямками роботи селищної ради у 2017 році були:

- оптимальне забезпечення потреб територіальної громади у якісному наданні комунальних послуг;

- проведення капітального ремонту доріг комунальної власності;

- проведення заходів по благоустрою населених пунктів;

- впровадження заходів з енергозбереження;

- розширення мережі вуличного освітлення в населених пунктах;

- вирішення питання забезпечення населення якісною питною водою;

- вирішення питань збирання, транспортування побутових відходів;

- сприяння реалізації проектів за пріоритетними напрямками інноваційної діяльності;

- поліпшення умов утримання дошкільних та шкільних навчальних закладів, матеріально-технічної бази закладів культури;

- забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення;

- підвищення рівня соціальних стандартів і якість послуг, які безпосередньо надавалися населенню;

- продовження відродження культурних та народних традицій.

Для виконання робіт по проектам Плану використовувалися три джерела фінансування:

1. Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

2. Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

3. Кошти селищного бюджету.

З найважливіших  фінансових питань, які виносилися на розгляд сесії, доповідала начальник фінансового управління Наталія Басанець, яка розповіла про направлення вільних залишків коштів селищного бюджету, що склалися станом на 01.01.2018 року та внесення змін до бюджету 2018 року, зокрема: направили кошти на заробітну плату по загальноосвітнім школам в сумі 2,7 млн. грн.;  820 тис. грн. на капітальний ремонт ДНЗ «Дзвіночок» селища Короп; 30 тис. грн. на підтримку районного товариства “ Червоний Хрест ”;  32 тис. грн. для фінансової підтримки пожежно-рятувального загону УДСНС України.

По питаннях про затвердження Регламенту роботи відділу - центр надання адміністративних послуг Коропської селищної ради, про затвердження положення про відділ – центр надання адміністративних послуг Коропської селищної ради, про затвердження відтиску печаток адміністраторів відділу - центру надання адміністративних послуг  Коропської селищної ради, про внесення змін до плану діяльності селищної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, про оприлюднення проекту регуляторного акту рішення селищної ради «Про затвердження Порядку видачі довідок виконавчими органами Коропської селищної ради», про ліквідацію сільських виборчих комісій,  про норму представництва на загальні збори громадян Коропської селищної ради (об’єднаної територіальної громади) розповідала начальник відділу організаційної роботи селищної ради Наталія Ющик.

Начальника  відділу комунального майна, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Тетяну Свердлову заслухали стосовно питань про оприлюднення проекту регуляторного акту «Про затвердження Порядку встановлення, обліку та демонтажу пам'ятних знаків, пам'ятників, меморіальних об'єктів та анотаційних дощок на території Коропської селищної ради»,  про передачу на балансовий облік комунального закладу «Культурно-спортивний комплекс «Аполлон» Коропської селищної ради Чернігівської області майна комунальної власності Коропської селищної ради, про затвердження Статуту комунального підприємства «Благоустрій Сервіс» Коропської селищної ради у новій редакції,  про  встановлення зменшеного  розміру орендної плати ТОВ «Редакція газети «Нові горизонти», попередньо перейшовши у режим питання-відповідь, оскільки на постійних комісіях  вищезгадані питання розглядалися дуже детально.

Депутати також затвердили Програми: фінансової підтримки 9 державного пожежно-рятувального поста  (смт. Короп) 2 державного пожежно-рятувального загону УДСНС України у Чернігівській області на покращення матеріально-технічного стану на 2018 рік;  розвитку фізичної культури і спорту на 2018-2021 роки Коропської селищної ради;  підтримки діяльності відокремленого підрозділу Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України в Коропському районі на території Коропської селищної ради на 2018 рік.

 Одноголосно депутати підтримали рішення щодо  затвердження положення про відділ державної реєстрації в новій редакції, затвердження положення про відділ – служба у справах дітей Коропської селищної ради, про затвердження структури,  граничної чисельності та штатного розпису апарату Коропської селищної ради,  її виконавчих органів та граничної чисельності штатних одиниць мережі бюджетних установ, про які доповідала начальник відділу управління персоналом селищної ради  Лариса Ващенко.

По блоку земельних питань заслухали інформацію головного спеціаліста земельного відділу селищної ради Ларису Дорошенко.

Зауважень по порядку ведення сесії від депутатів не надійшло.  

Віктор Іванович подякував депутатам за участь у роботі сесії.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь