Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Перші дні роботи мистецької школи селищної ради: як живе і про що мріє заклад?

Дата: 10.09.2020 12:23
Кількість переглядів: 1593

   Фото без описуМистецька школа – новий комунальний  заклад у нашій громаді. Та по суті це та ж районна школа мистецтв після зміни засновника, статуту, фінансових рахунків, тобто всього того, що можемо назвати просто переходом закладу в громаду. Із початком вересня тут уже навчають учнів, які вже скучили і за своєю школою, і за улюбленими викладачами. Вчора на першу робочу зустріч до колективу мистецької школи Коропської селищної ради завітав селищний голова Віктор Журавель. Розмову вели про безпеку учнів, розвиток мистецької школи, фінансове забезпечення закладу й заробітні плати.

  Селищний голова одразу ж поспішив заспокоїти: жодних проблем із виплатами зарплат колектив не матиме – у бюджеті громади на цей рік передбачене утримання мистецької школи із 1 вересня. Необхідні для неї  видатки будуть зафіксовані й під час формування кошторису громади на наступний 2021-й рік. Та й раніше, коли школа була ще у районному підпорядкуванні, фінансові зобов’язання щодо неї селищна рада виконувала − вона співфінансувала заклад субвенціями до районного бюджету.

  Поки що залишається відкритою проблема із невиплаченою частиною відпускних вчителям. Віктор Журавель зазначив, що за його інформацією керівництво районної державної адміністрації звернулося до обласної держадміністрації із цього питання. У будь-якому разі всі відпускні будуть виплачені.

  У розмові із селищним головою колектив підняв ще одну важливу проблему, пов’язаною зі школою, а точніше – шляхом до неї. Якраз у той час, коли діти йдуть на заняття, по вузькій, звивистій вулиці Шевченка дуже активний рух. Іноді підневільними «співучасниками» ДТП стають паркан напроти закладу і стовп… На знак обмеження швидкості реагують далеко не всі водії, тому викладачі попросили встановити так званого «лежачого поліцейського». От тільки для встановлення такого пристрою примусового зниження швидкості машин треба ряд дозволів, та і зробити це не скрізь можна. Проте Віктор Іванович пообіцяв з’ясувати, як законно обмежити швидкість руху на цій території.

  Під час спілкування завідувачка фортепіанного відділу Яна Бульйонова озвучила мрію всіх піаністів закладу грати на новому роялі. А оскільки цей інструмент недешевий і коштує близько 300 тисяч гривень, вона поділилася ідеєю взяти участь у якійсь грантовій програмі, яка б допомогла закладу здійснити омріяне. Селищний  голова зазначив, що громада буде шукати можливості, щоб поступово оновлювати необхідні для навчання музичні інструменти.

   Наостанок Віктор Журавель побажав колективу успішного навчального року без хвороб та карантинів, а також нових творчих успіхів і перемог на обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсах, якими завжди пишався наш мистецький заклад. Селищний голова запевнив, що завжди готовий спілкуватися та приймати пропозиції щодо розвитку закладу. У відповідь директор закладу Микола Отрош сказав, що Коропська громада пишатиметься своєю мистецькою школою.

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь