Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

2 вересня – День закінчення Другої світової війни

Дата: 02.09.2020 11:47
Кількість переглядів: 1587

  Фото без описуСьогодні світ відзначає 75-ту річницю завершення Другої світової війни. У цей день о 9-й годині 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини – Японії. 

  Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року із німецьким вторгненням в Польщу. Як інформує Український інститут національної пам’яті, у цій війні взяли участь 80% людства, бойові дії велися у 2/3 існуючих на той момент держав. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (Голокост), а також уперше і востаннє використана атомна зброя.

  Вихідці з України зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб. Ми повинні пам’ятати, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь