A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Про туристичні можливості Коропщини – на семінарі

Дата: 28.08.2020 17:02
Кількість переглядів: 810

  Фото без описуЦього тижня Коропська громада прийняла учасників виїзного дводенного семінару «Практичні питання розвитку сільського та зеленого туризму в Чернігівській області» на тему здійснення підприємницької діяльності на селі, зокрема розвитку сільського зеленого туризму. Захід пройшов у рамках обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки.

  Локацією для зустрічі учасників у Коропі став парк родини Галини і Миколи Мисників, створений на місці закинутого кар’єру. Семінар пройшов у «Куточку мудрої Сови» − своєрідному «класі», де власники підприємств органічної продукції «Золотий Пармен і «Агро-Люкс» розповідають туристам про переваги  й користь таких продуктів, проводять майстер-класи, дегустації.

  Учасників семінару від імені місцевої влади привітав селищний голова Віктор Журавель. Він подякував обласній державній адміністрації й фонду підтримки підприємництва за організацію семінару, адже тема розвитку зеленого туризму є досить важливою для Коропщини.

   До речі, торік у Коропській ОТГ була започаткована програма Громадського бюджетування – і вже 2 роки із місцевого бюджету по 100 тисяч гривень виділяється на втілення проєктів, що подані й підтримані самими жителями громади. Два роки поспіль перші місця займають проєкти з розвитку «зеленого туризму» − придбання й облаштування будиночків для туристів

  Ведучою заходу була  завідувачка сектору розвитку туризму департаменту управління культури та туризму Чернігівської ОДА Тетяна Коржинська. Вона зазначила, що Коропський край зараз має багато цікавих напрацювань у сфері туризму.

В.о. генерального директора «Регіонального фонду підтримки підприємництва по Чернігівській області» Марія Фінюк розповіла про можливості, які надає Фонд для малого та середнього бізнесу, зокрема фінансову підтримка у формі кредитування.

  Участь у семінарі взяли люди, які так чи інакше працюють із туристами −  власник садиби зеленого туризму в селі Деснянське Василь Кирилюк, підприємець Юрій Кучеров, методист будинку культури, екскурсовод Віта Шут, представниця Мезинського НПП Лариса Подоляко, директорка регіонального історико-археологічного музею Тамара Гриценко, письменниця й краєзнавиця Валентина Михайленко, керівник «ДЗОВ «СУЗІР'Я» Володимир Зубов, директор Менського краєзнавчого музею Віталій Крутий,  організатор «Mamont FEST» Денис Селянський, староста Будищенського старостинського округу Олександр Хілько, гід-екскурсовод по області Юрій Король.

  Завершився «урок» дегустацією органічних соків виробництва «Золотий Пармен» і продукції  фермерського господарства «Агро-люкс», якими пригощали родина Мисників і Світлана Карацюба.

  Продовжився виїзний семінар відвідинами сільської садиби «Бужанка», пансіонату «Десна» у Радичеві, Мезинської стоянки первісної людини, візитом до Новгород-Сіверщини. 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь