Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Навчальний рік у освітян громади розпочався

Дата: 27.08.2020 20:00
Кількість переглядів: 754

  Фото без опису А старт йому дала традиційна серпнева конференція педагогічних працівників, яку цьогоріч через карантинні заборони провели у вузькому колі, у формі розширеної наради.

  На сьогоднішню зустріч у залі Коропської школи запросили директорів шкіл, завідувачів дитсадків та керівників позашкільних закладів. Участь у нараді взяв селищний голова Віктор Журавель.

  Під час наради начальник відділу освіти Олег Курбанов озвучив те, що хвилювало і учнів, і батьків протягом багатьох місяців – із 1 вересня для дітей розпочинається навчання, хоча ряду вимог, визначених профільним міністерством, дотримуватися буде необхідно. Щодо свята Першого дзвоника, то загальношкільної лінійки цьогоріч не буде. Урочистості пройдуть тільки для першокласників та учнів 11-х класів, та й то вони не повинні тривати понад 20 хвилин.

  Вітаючи учасників наради, Коропський селищний голова Віктор Журавель побажав усім успіхів у новому навчальному році й подякував педагогам за старанну й наполегливу роботу.

 

 

Фото без опису

  Окремо селищний голова звернувся зі словами вдячності до представників Нехаївської школи. На жаль, у цьому році постало питання про перепрофілювання її в початкову. Однак зусиллями дирекції й педколективу, старости, за підтримки громади її вдалося зберегти як 9-річку. До речі, навчальний заклад у Нехаївці відтепер зветься гімназією. Так, відповідно до нового закону «Про освіту», тепер повинні називатися заклади загальної середньої освіти І-ІІ  ступеня, тобто, 9-річки.

  Всього ж освітня мережа Коропської ОТГ складається із 17 закладів.  Окрім гімназії в Нехаївці, це 7 шкіл, 8 садочків, один навчально-виховний комплекс. Окремо діють ще і два заклади позашкільної освіти.

  1 вересня, за попередніми даними, за шкільні парти сядуть 1314 учнів, з них 103 першокласників. У рамках реалізації  програми Нової української школи для майбутніх першокласників придбано 115 комплектів парт та стільців на суму 145 тисяч 314 гривень.

  Під час наради начальник відділу освіти Олег Курбанов підсумував здобутки освітянської ниви Коропської громади в минулому навчальному році. Серед численних надбань особливо хочеться виділити те, що єдина володарка стипендії Кабміну з області за особливі здобутки у навчанні  Аня Міщенко навчається саме в нашій громаді, у Коропській школі.  

  Під час сьогоднішньої зустрічі обговорили основні завдання закладів освіти громади щодо організованого початку нового навчального року, про підготовку статистичної звітності, про організацію курсової перепідготовки вчителів, організацію роботи закладів дошкільної освіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь